Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Postat de Bucataras in Curcan
7 Dec 2023 | 6095 vizualizari
Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut. Ingredientele pentru Rețeta de rulada de curcan pentru masa de Crăciun sunt: piept de curcan, cârnaciori, parmezan, legume, bacon.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun
  • 1/2 piept de curcan (aprox. 1,5 kg)
  • 3 cârnăciori proaspeți (sau 150g carne tocată condimentată după gust)
  • 100 g parmezan
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 4 căței de usturoi
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • 3 linguri de muștar
  • 6-7 curmale (sau 50g stafide)
  • Sare și piper negru, după gust
  • Boia de ardei
  • Ierburi aromatice
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 1 crenguță de rozmarin proaspăt și roșii cherry pentru ornat

Mod de preparare

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Pregătirea pieptului de curcan

- Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor, până ajunge la o grosime uniformă pe toată suprafața.

- Învelim pieptul de curcan în folie alimentară și îl batem cu ciocanul de carne, pentru a îl frăgezi și pentru a îi mări suprafața.

- Condimentăm pieptul de curcan cu sare, piper, boia de ardei și ierburi aromatice.

- Ungem întreaga suprafață cu 3 linguri de muștar.

- Presărăm parmezanul ras.

Umplutura

- Scoatem umplutura de carne din cârnăciori, o fărâmițăm, o prăjim ușor în puțin ulei și o scoatem apoi din tigaie.

- În grăsimea rămasă, călim ușor legumele tocate: mai întâi usturoiul și ceapa, apoi ardeiul și morcovii.

- Lăsăm legumele în tigaia acoperită cu un capac, la foc potrivit, timp de câteva minute.

- La final, adăugăm curmalele tăiate în sferturi (sau stafidele) și mai călim 1-2 minute.

- Amestecăm carnea cu legumele și curmalele călite.

- Adăugăm 100 g de cașcaval ras și lăsăm umplutura să se răcească ușor.

Umplerea și rularea

- Așezăm umplutura pe lungimea pieptului de curcan, pe jumătatea mai apropiată de noi, lăsând liberă partea spre care vom încheia rularea.

- Rulăm cu atenție pieptul de curcan cu umplutura, așa încât să suprapunem cele două părți în partea de sus.

Sigilarea

-Așezăm cu grijă feliile de bacon peste partea superioară a ruladei. Suprapunem marginile feliilor de bacon.

- Introducem capetele feliilor de bacon sub ruladă. Dacă feliile nu sunt suficient de lungi, putem adăuga mai multe felii, astfel încât acestea să cuprindă întreaga suprafață a ruladei.

- Folosim sfoară de bucătărie pentru a sigila rulada și pentru a ne asigura că nu se desface la copt. Legăm mai întâi rulada circular, în 4-5 locuri, și apoi pe întreaga lungime.

Coacerea

- Așezăm rulada într-un vas în care am pus o foaie de copt și adăugăm în tavă puțină apă.

- Înainte de a o băga în cuptor, presarăm boia, ierburi aromatice deasupra și o ungem cu puțin ulei.

- Coacem rulada în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 50 minute, la 180°C.

Servirea

- Lasăm rulada să se răcească înainte de a tăia sfoara și de a o felia.

- Decorăm cu crenguțe de rozmarin și roșii cherry.

Poftă bună și Crăciun cu bucurie!

Vezi si reteta de Piept de porc cu salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Postat de merisor67

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Portionam carnea de curcan astfel incat sa incapa in tava. Curcanul meu a fost micut asa ca a avut loc lejer. Presaram condimentele pe friptura de curcan , o asezam in tava unde punem si...

Citeste continuarea

Tocanita de curcan

Postat de Irina

Tocanita de curcan

Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu?  Am gatit tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2023, 10:00
Chiar festiva!
la 07.12.2023, 11:57
la 07.12.2023, 12:12
Perfect pe placul meu !!!
la 07.12.2023, 19:54
Inlocuiesc curcanul cu porcul
la 08.12.2023, 08:53

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking