Ingrediente
- Ingrediente Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba
- blat:
- 200 g albus de ou
- 2 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 10 g zahar vanilat
- 400 g dovleac copt
- 5 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 g alune macinate
- Ingrediente crema de ciocolata alba:
- 100 g ciocolata alba
- 250 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba
Am inceput cu alunele pe care le-am prajit 3-4 minute intr-o tigaie dupa care le-am maruntit.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare dupa care am adaugat zaharul si am continuat pana ce acesta s-a topit.
Am adaugat galbenusurile peste spuma rezultata, am mixat dupa care am pus zaharul vanilat.
Dovleacul copt l-am blenduit pana am obtinut o consistenta cremoasa.
Am adaugat dovleacul in spuma rezultata, am pus alunele maruntite si am incorporat treptat faina alaturi de praful de copt.
Am preancalzit cuptorul la 180°C.
Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat si am introdus-o in cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute.
Intre timp am pregatit crema.
Am pus intr-o cratita 50 ml smantana pentru frisca iar cand s-a incalzit bine am asezat bucatile de ciocolata alba. Am amestecat bine, am lasat sa se raceasca 4-5 ore.
Dupa racire am pus crema intr-un bol, am adaugat restul de smantana pentru frisca si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Dupa ce blatul s-a copt, l-am rulat pentru a-si pastra forma si a nu se rupe dupa racire.
Am uns blatul cu crema de ciocolata alba, am rulat si am dat la rece 2-3 ore inainte de servire.
Sper sa va placa reteta mea.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Rulada Leopard.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|