Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Postat de S_I_D in Prajituri
30 Noi 2023 | 1755 vizualizari
Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Am pregatit aceasta rulada cu gandul la ultimele zile de toamna. Stiu ca iarna se apropie cu pasi rapizi, dar vreau sa ne bucuram de frunzele aramii, mirosul dovleacului copt dar si de minunile naturii. Ingredientele pentru Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba sunt: oua, zahar, dovleac, faina, alune, ciocolata si frisca.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba
  • blat:
  • 200 g albus de ou
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 400 g dovleac copt
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g alune macinate
  • Ingrediente crema de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Am inceput cu alunele pe care le-am prajit 3-4 minute intr-o tigaie dupa care le-am maruntit.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare dupa care am adaugat zaharul si am continuat pana ce acesta s-a topit.
Am adaugat galbenusurile peste spuma rezultata, am mixat dupa care am pus zaharul vanilat.
Dovleacul copt l-am blenduit pana am obtinut o consistenta cremoasa.
Am adaugat dovleacul in spuma rezultata, am pus alunele maruntite si am incorporat treptat faina alaturi de praful de copt.
Am preancalzit cuptorul la 180°C.
Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat si am introdus-o in cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute.
Intre timp am pregatit crema.
Am pus intr-o cratita 50 ml smantana pentru frisca iar cand s-a incalzit bine am asezat bucatile de ciocolata alba. Am amestecat bine, am lasat sa se raceasca 4-5 ore.
Dupa racire am pus crema intr-un bol, am adaugat restul de smantana pentru frisca si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Dupa ce blatul s-a copt, l-am rulat pentru a-si pastra forma si a nu se rupe dupa racire.
Am uns blatul cu crema de ciocolata alba, am rulat si am dat la rece 2-3 ore inainte de servire.
Sper sa va placa reteta mea.
Pofta buna!

Vezi si reteta de Rulada Leopard.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce si stafide aurii

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu branza dulce si stafide aurii

Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă. Apoi se adaugă făina, treptat, iar după ce a fost toată...

Citeste continuarea

Desert rulada cu gutui

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu gutui

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2023, 09:43
Foarte frumoasa rulada, nu contesc nici gustul, chiar daca eu nu prea am vorbe cu dovleacul. :_bd
la 02.12.2023, 18:44
la 03.12.2023, 14:30
Ce bine arata si sigur e gustoasa!
la 04.12.2023, 19:59
Cat de frumoasa ti-a iesit rulada!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking