Ingrediente
- Ingrediente pentru Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
- 2 vinete potrivite
- 1 lingura maioneza de post
- o lingurita otet de mere sau de vin
- o legatura de patrunjel
- 180 g miez de nuca macina
- 4 catei de usturoi
- cateva fire de ceapa verde
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
Umplutura:
Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam 2-3 minute dupa care le lasam la racit.
Am pus miezul intr-o punga si am trecut peste punga cu sucitorul, l-am maruntit putin.
Punem miezul macinat intr-un bol si adaugam verdeata tocata, ceapa taiata fin, usturoiul tocat marunt si lingura de maioneaza de post. O varianta de maioneza de post gasiti aici Reteta de maioneza de post
Amestecam totul, vom obtine o pasta. Daca aveti blender, puteti sa le puneti toate ingredientele la un loc si veti obtine pasta mai rapid. Saram si piperam dupa gust.
Vinetele le spalam si le taiem pe lung la grosimea 6-7 mm, presaram cu sare si lasam pentru 30 minute. Le clatim si le asezam pe un prosop de hartie.
Pornim cuptorul, asezam feliile de vinete, ungem cu ajutorul unei pensule suprafata cu ulei.
Dam pentru 10 minute la 180 grade C sau pana se rumenesc usor.
Scoatem vinetele pe un platou si lasam la racit un pic.
Intindem pasta de nuci pe felia de vinete, rulam de la capatul mai ingust a feliei pana obtinem un rulou.
Repetam procedura pana terminam toate feliile.
Rulourile obtinute le asezam pe un platou si ornam dupa placul nostru.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|