Ingrediente
Intrediente Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia
- 250 gr. slanina cruda (subtirica);
- 6 catei usturoi;
- 2 foi de dafin;
- 1 lingura boabe piper;
- 5-6 boabe ienibahar;
- 2 l zeama de varza murata (daca nu aveti, faceti o saramura din 2 l apa si 1 lingura sare);
- 2 linguri boia dulce;
- 1 lingura ulei;
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
Preparare Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia
Punem zeama de varza la fiert cu 2 catei de usturoi (taiati feliute), dafin, piper, ienibahar.
Adaugam bucata de slanina si o fierbem 20-40 minute (depinde cat de groasa este). Daca furculita intra usor in ea inseamna ca e fiarta.
Scoatem slanina si o punem la presat intre doua tocatoare de lemn pana se raceste.
Restul de 4 catei de usturoi ii pisam, amestecam cu o lingura cu ulei si lingurita cu sare. Ungem cu acest amestec slaninuta racita si o punem la frigider pentru minim 2 ore.
Inlaturam cu dosul unui cutit usturoiul, presaram cu boia dulce, apasam cu dosul unei linguri (sau cu mainile), o taiem si servim.
Merge servita ca aperitiv, alaturi de un paharel cu tuica fiarta ;)
Alta reteta buna care acompaniaza cu succes aceasta slanina delicioasa gasiti aici - Carnati de casa afumati si aici - Ceafa afumata
Iar alaturi de-o afumatura buna, merge de minune un paharel de Tuica fiarta
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|