Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Postat de vasimur in Porc
15 Mar 2024 | 1005 vizualizari
Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Tocmai m-am hotărât să gătesc șnițel pane, din carne de porc, în pesmet, exact așa cum obișnuia mama mea, când eram copil. Acest preparat poate fi făcut însă și din piept de pui sau carne de vită. Pane vine din limba franceză și înseamnă prăjit în ulei sau grăsime, după ce a fost dat prin făină, ou și pesmet. Pentru Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet ai nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa porc, oua, faina, pesmet.  

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet
  • 450–500 g cotlet/pulpă de porc, fără os
  • 3-4 ouă
  • 3 linguri cu vârf, de făină
  • 3-4 linguri cu vârf, de pesmet
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce/iute, după gust
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • untură de porc (opțional)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime. Eu am avut o bucată de pulpă de porc, de 450 g și mi-au ieșit 12 felii. Bateți feliile de carne, cu ciocanul pentru carne, pentru ca să se frăgezească.

Pasul 2. Bateți ouăle și încorporați treptat făina. Amestecați bine ca să aibă consistența unei smântâni, nu prea groasă și lăsați cam 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Dacă vă place, puteți asezona cu sare, piper și boia de ardei, după gust! Asta dacă nu ați condimentat deja, feliile de carne!

Pasul 3. Tăvăliți feliile de carne prin compoziția preparată anterior, scurgeți excesul de ou, pe marginea farfuriei, după care dați-le prin pesmet. În pesmet puteți să mai puneți, dacă doriți: sare, boia de ardei și piper, după gust.

Observație1: Este bine să pregătiți în prealabil, pe o farfurie, măcar atâtea bucăți câte încap o dată în tigaie, la prăjit. Ideal ar fi să le pregătiți pe toate, dinainte.

Observație2: În mod obișnuit, mai întâi se dă carnea prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet, atunci când se prepară șnițel pane. Eu fac însă, de multă vreme mixtul acesta, ou-făină și vă asigur că se prinde mai ușor, de carne.

Pasul 4. Turnați suficient ulei într-o tigaie teflonată sau cratiță de tuci și încingeți-l bine.

Observație: Puteți să folosiți ulei de floarea soarelui și untură de porc, în amestec, dacă vă place! Mama mea, așa obișnuia să facă.

Pasul 5. În uleiul încins în prealabil, puneți snițelele la prăjit. Dați focul potrivit (ca să nu se ardă !) și prăjiți-le până ce se rumenesc frumos, pe ambele părți! Când sunt gata, scoateți-le într-un castron sau pe o farfurie, pe prosoape de hârtie ca să se scurgă excesul de ulei.

Observatie: Cât timp se prăjesc șnițelele, pregătiți următoarea șarjă, ca la Pasul 3. Asta dacă nu cumva le-ați pregătit deja pe toate!

Repetați Pasul 5 până ce terminați de prăjit toate șnițelele pane.

Serviți șnițelele pane cu cartofi piure, natur sau prăjiți, sau cu pilaf de orez și cu murăturile preferate ori cu salată de crudități.

Poftă bună!

Vezi si reteta de Snitele pufoase cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Postat de Constelatialeu

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare. Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am...

Citeste continuarea

Placinta rapida

Postat de Constelatialeu

Placinta rapida

Mai intai pregatim umplutura, curatam morcovul, ceapa, ardeiul. Radem morcovul, taiem ceapa marunt si ardeiul cubulete, le amestecam cu carnea tocata, adaugam sare si piper. Tot acest amestec in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2024, 20:07
Foarte bune...!
la 16.03.2024, 21:21
Astea dispar imediat, mai ales la mine acasa ) Foarte gustoase!
la 17.03.2024, 08:34
Mulțumesc frumos!
la 19.03.2024, 10:27
Ce bune sunt!
la 19.03.2024, 11:25
Merci!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking