Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

Postat de Constelatialeu in Bulion
20 Sep 2023 | 2174 vizualizari
Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

Pentru ca am fost rasfatata de roadele gradinii mele, rosiile fiind vedete ( nu mai zic ca asta-i ultima tura culeasa, gradina mereu ma surprinde placut, inca sunt rosii verzi doar gata sa se inroseasca) am ales pe cele mari , frumoase , ca sa le mancam, iar pe cele mai ''uratele'' le-am transformat intr-un suc mai grosut. Initial nu asta mi-a fost intentia, dar cand ma apuca migaleala profit de ea......si am ajuns sa fac un suc mai gros pe care l-am pus in borcanele cu gandul ca atunci cand fac o pizza sa-l imbunatatesc cu cimbru, busuioc sau alte condimente care ne plac, sau sa trantesc un sos la friptura adaugand piper si usturoi pisat.In fine, exista o sumedie de posibilitati sa fie folosit. Pentru Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura sunt necesare trei ingrediente: rosii, sare si zahar.

Ingrediente

  • rosii din gradina mea (din astea am avut, cu astea am prestat) nu le-am cantarit, din cate am avut din ele am facut sucul
  • sare dupa gust
  • zahar doar daca este nevoie, la mine nu a fost ca rosiile au fost dulci

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

Mai intai am cules rosiile, pe cele mari si frumoase le-am pastrat sa le mancam asa crude, sa ne mai bucuram de gustul lor.

Pe restul le-am spalat, am pus o cratita cu apa pe foc si am oparit rosiile. Le-am scos din apa si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am descojit si le-am dat prin blender.

Produsul obtinut prin blendare l-am pus intr-o oala de 10 l, cred ca au fost cca 7-8 l cu aproximatie. Am pus oala pe foc la foc mare la inceput, pana cand a inceput sa fiarba, apoi am redus focul spre mic si am lasat sa scada cam o palma si jumatate.

Spre final am adaugat sare dupa gust si zahar (daca e nevoie, la mine nu a fost ), am mai lasat sa fiarba 10 min, apoi am luat borcanele spalate si uscate, am asezat o palnie larga deasupra borcanului, am asezat o strecuratoare mai deasa si am turnat din amestec in sita, cu o lingurita am amestecat pana au ramas doar semintele. Am procedat asa pana cand am terminat tot amestecul.

Am obtinut 7 borcanele de diverse dimensiuni, imi place sa folosesc borcane diferite.

Am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat in cuptor borcanele calde, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci, le-am dat instructiuni precise sa stea cumintele pana le vine randul sa fie folosite.

Sper sa va fie de folos ce am facut eu aici !

Vezi si reteta de Sos napoletan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bulion aromat cu ardei

Postat de Pungasa_Rogue

Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. ...

Citeste continuarea

Sos de rosii pentru friptura

Postat de Constelatialeu

Sos de rosii pentru friptura

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2023, 20:27
la 21.09.2023, 07:03
minunat acolo in camara
la 21.09.2023, 13:53
buuun!
la 21.09.2023, 13:54
la 21.09.2023, 20:57
Super! Cel mai bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking