Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
8 Apr 2024 | 947 vizualizari
Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

Te va cuceri combinația între sparanghelul proaspăt, aroma revigorantă a lămâii și savoarea inconfundabilă a parmezanului. Rețeta noastră îți va stârni simțurile și te va încânta cu fiecare mușcătură. Sparanghelul crocant se îmbină perfect cu acrișoara lămâie și notele bogate ale parmezanului, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat. Savurează această delicatesă ușor de preparat, perfectă pentru a impresiona la orice masă! Iată o rețetă simplă și rapidă a celebrului bucătar Jamie Oliver. Gatit astfel ramane crocant si delicios.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/sparanghel-la-gratar-cu-lamaie-si.html Pentru rețeta de sparanghel la grătar cu lămâie și parmezan ai nevoie de: sparanghel verde, lămâie, parmezan

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
  • 18-20 fire verzi fine de sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • parmezan ras

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin.

Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza.

Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.   

Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare parte.   

Puneti sare, piper, stropiți cu ulei de măsline și cu sucul de lămâie, amestecați.  

Se presara deasupra parmezan ras si se stinge focul.   

Puteti servi ca antreu sau ca garnitură la Dorada la cuptor sau cu Somon in stil asiatic. Merge la fel de bine si langa Friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de vinete

Postat de sufletista

Tocanita de vinete

Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul...

Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu oua de prepelita

Postat de mitinita

Budinca de dovlecei cu oua de prepelita

Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2024, 02:50
la 09.04.2024, 06:03
👍👍👍
la 09.04.2024, 09:23
la 12.04.2024, 17:51
Ador sparanghelul! Combinatia este super, voi incerca si eu!
la 21.04.2024, 10:15

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking