Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Postat de vasimur in Porc
7 Iun 2023 | 2802 vizualizari
Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum dietetică, nefiind prăjeală, dar depinde și de ce condimente folosiți! Astfel gătită, carnea este foarte fragedă, suculentă și rumenă în același timp. La pungă, în cuptor, se poate găti orice fel de carne: de porc, de vită, pui întreg, pulpe de pui etc, chiar și pește. În carmangerie, mi-a făcut cu ochiul o bucată de șunculiță tărănească, afumată și m-am gândit să fac la pungă, cu legume și suc de roșii. A fost delicioasă așa că vă recomand cu căldură aceasta Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor! Sunt necesare urmatoarele ingrediente: sunca taraneasca, cartofi, ceapa, radacinoase, usturoi, ulei, condimente.      

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
  • 750 g șunculiță țărănească, afumată (atât a avut bucata mea)
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 4 cartofi mai mari
  • 1-2 buc. rădăcină de morcov
  • 1 buc. rădăcină de pătrunjel
  • 4-6 căței de usturoi
  • 1 roșie proaspătă (opțional)
  • 1 buc. ardei iute pentru servit (opțional)
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5-6 linguri suc de roșii
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • mixt condimente Hot&Spicy (opțional)
  • ierburi de grădină (opțional)
  • 1 crenguță cimbru uscat
  • boia de ardei dulce, după gust
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 legătura pătrunjel verde tocat, pentru ornat
  • 1 pungă pentru copt

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Pasul 1. Curățăm cartofii, rădăcinoasele, ceapa și usturoiul și le spălăm bine. Tăiem ceapa în 4-6 bucăți, cartofii și roșia în 4/8 bucăți, în funcție de mărime iar morcovul și pătrunjelul, în două, dacă sunt prea lungi, apoi fâșii, pe lungime. Pregătim un baiț cu usturoiul pe care îl zdrobim, pentru un plus de savoare. Într-un vas de ceramică sau plastic, amestecăm usturoiul pisat cu sucul de roșii, o lingură de ulei, oțetul balsamic, sare, piper, boia și plante aromatice, după gust și preferință.

Pasul 2. Amestecăm legumele în baiț și asezonăm cu condimente, dacă mai dorim. Eu nu am pus foarte multe condimente având în vedere faptul că șunculița țărănească este deja condimentată și ușor afumată. Punem legumele amestecate cu baiț, în pungă, alături de bucata de șunculiță tărănească și bineînțeles, crenguța de cimbru. Punem tot baițul care a mai rămas, în pungă, o sigilăm și o așezăm pe o tavă de copt. Dăm câteva găurele mici, în pungă, cu un ac sau scobitoare.

Atenție: Nu mai punem apă în pungă! E suficient baițul și apa pe care o lasă ingredientele, atunci când se gătesc!

Observație: Dacă nu avem pungi speciale pentru copt, putem folosi o pungă de hârtie sau chiar hârtie de copt pe care o ungem cu untură, ulei sau unt și în care împachetăm bine ingredientele.

Pasul 3. Introducem tava în cuptorul încălzit în prealabil, la 180-190°C (treaptă înaltă la cuptoarele cu gaz), undeva la mijlocul cuptorului, fără ca punga să atingă părți metalice! După aproximativ 30-45 minute, preparatul ar trebui să fie gata, deoarece mușchiulețul este prefiert iar legumele se gătesc repede. Legumele și carnea se vor rumeni frumos și apa se va evapora treptat, din pungă. Putem vedea acest lucru prin gemulețul de la ușa aragazului.

Atenție! În timpul coacerii, punga se umflă și riscăm să atingă părți metalice dacă tava e pusă prea sus.

Pasul 4. Când credem că este gata, oprim focul și scoatem tava din cuptor. Îndepărtăm cu grijă punga deoarece aburii fierbinți din interior, ar putea să ne rănească! Înțepăm carnea cu o furculiță și dacă intră ușor, înseamnă că șunculița este bine pătrunsă.
m preparatul să se odihnească timp de 10-15 minute și servim cât este încă cald, alături de o salată de sezon sau cu orice murături ne place!

Poftă bună!

 Vezi si reteta de Fasole scazuta cu praz si marar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de rosii cu turmeric

Postat de gurita_ta2005

Cotlet de porc in sos de rosii cu turmeric

Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Punem apa cat sa acopere si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2023, 06:41
Si mie imi place sa gatesc asa
la 08.06.2023, 11:45
la 08.06.2023, 12:33
Mulțumesc!
la 08.06.2023, 15:14
buna tehnica de gatire.
la 08.06.2023, 15:16
Daca nici punga de hartie nu avem,se poate gati si la borcan.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking