Iata cum se prepara Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World)
Am pus pieptul de pui spalat in prealabil in 3 litri apa rece, am adaugat cateii de usturoi copti, ardeiul copt la flacara, jumatatea de ceapa coapta, batonul de scortisoara, cuisoarele,1/2 lingurita oregano, foaia de dafin si o lingurita sare.
Am pus oala cu ingredientele de mai sus la foc mediu, pentru 35 minute, am inlaturat spuma formata.
in paralele am pregatit sticksurile de tortilla.
Intr-o tigaie am adaugat 2-3 linguri ulei si am rumenit usor suvitele de tortila, le-am scos pe un prosop de hrtie pentru a absorbi excesul de ulei. Am presarat putina sare.
In alta tigaie am sotat ceapa 4 minute, dupa care am adaugat si usturoiul, am mai sotat inca 2 minute, am adaugat rosiile si dupa 3 minute si ardeiul gras.
Am mai sotat cateva minute, apoi am adugat cealalta jumatate de llingurita de oregano.
Dupa cele 35 minute trecute am testat pieptul de pui sa fie bine fiert, apoi l-am lasat sa racoreasca, dupa care l-am transformat in fasii. L-am adaugat peste legume.
Supa am strecurat-o si am adaugat-o in oala cu legume. Am mai lasat 5-6 minute sa fiarba la foc mic.
Am adaugat feliile de lime, le-am lasat 4 minute, dupa care le-am scos intr-un bol.
Am potrivit supa de sare si piper.
Supa este gata!
Se serveste cu cateva felii de lime, stixuri crocante de tortilla ,patrunjel verde si optional cu cateva felii de avocado.
Senzatie! Pofta buna!
Vezi si reteta de Supa greceasca