Ingrediente
Ingrediente Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi
- 1/2 kg de ciuperci champignon
- 3 linguri de ulei floarea soarelui
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă medie
- sare după gust
- piper după gust
- boia de ardei dulce, după gust
- smântână (opțional)
- 1-2 crenguţe rozmarin (opțional)
Mod de preparare
Preparare Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi
Curăţăm ciupercile, apoi le spălăm bine şi le tăiem felii. Spălăm roșia, o curățăm de pieliță și semințe și o tocăm mărunt. Ceapa curățată și spălată, o tocăm mărunt după care o călim în uleiul bine încins. Adăugăm ciupercile peste care presărăm puţină sare și amestecăm până când lasă zeamă. Acoperim vasul cu un capac şi lăsăm să fiarbă în suc propriu, la foc mic, amestecând din când în când. După cca. 10-15 minute, adaugă pulpa de roșie, usturoiul tocat mărunt (sau pisat) şi pătrunjelul verde, tocat, Mai lăsăm pe foc până ce scade complet zeama de la ciuperci, după care oprim focul și condimentăm cu sare, piper și boia, după gust.
Servim tocănița cu mămăliguță caldă!
Poftă bună!
Reteta mea preferata cu ciuperci ramane asta - Ciuperci la tigaie cu branzeturi, dar am incercat si Reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci si smantana si a placut tuturor!
Tocanita de pui cu ciuperci ramane totusi varianta ce-mi aminteste de copilarie :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|