Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Postat de Caty in Mancaruri cu carne
17 Feb 2024 | 1612 vizualizari
Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

La cererea sotului, am facut aceasta friptura la cratita. S-a facut relativ, repede si am savurat pe indelete carnita frageda, branzica framantata si mamaliga nelipsita de la aceasta mancare.
Pentru Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat, am avut nevoie de urmatoarele ingrediente principale: pulpa porc, piept de porc, un buturel, ficat de porc si carbati de porc.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat:
  • 800 g pulpa de porc
  • Carnea taiata bucati,de pe buturelul de porc
  • 500 g ficat porc
  • 500 g piept de porc
  • 300 g carnati de porc
  • 500 ml vin roze
  • 3 capatani mari de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati.
Am pus mai intai in uleiul fierbinte, pieptul de porc si carnea de pe buturel. Dupa ce s-au rumenit, am adaugat pulpa de porc si am mai tinut pana ce s-a rumenit usor si aceasta, apoi am pus vinul si cimbrul.
Am pus capacul pe cratita si am lasat la foc mic 50 minute. Am verificat si am amestecat periodic in carnita. Am gustat acum carnita, este frageda si am pus carnatii taiati bucati, usturoiul taiat si i-am lasat inca 10 minute sub capac.
Am pus apoi ficatelul taiat fasii subtiri si cu focul iute am tinut inca 5 minute.
Acum e gata tochitura noastra frageda si gustoasa.
Eu am servit-o cu mamaliga si cas proaspat framantat cu sare, impreuna cu un ardei iute la otet. Sper sa fie si pe placul vostru.
Pofta buna!

Vezi si reteta de Tochitura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi

Postat de cristeena20

Musaca de cartofi

Pentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem...

Citeste continuarea

Escalop de caprior cu coniac

Postat de mihaelar63

Escalop de caprior cu coniac

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2024, 18:27
Ce bunătate...!
la 17.02.2024, 22:45
la 18.02.2024, 11:00
la 18.02.2024, 19:08
Ahh, ce bunatate!
la 18.02.2024, 22:12
Cam bun draga mea, cam bunaciune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking