Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2022 | 3111 vizualizari
Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte

Craciun Fericit ! Va prezint Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: oua, lapte, ulei, zahar, faina, unt.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte
  • Foi
  • 3 oua
  • 75 ml lapte 3,5% grasime
  • 75 ml ulei
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 30 ml suc lamaie
  • 500 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 40 g amidon
  • 120 g zahar tos
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • 50 ml zeama de lamaie ( sau cat doriti sa fie de acra crema)
  • Decor drajeuri colorate

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte

Foi 18 cm : Intr-un castron am mixat cele 3 oua cu zaharul, am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min. Am adaugat bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie si am amestecat bine, la final am incorporat faina si am framantat un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Aluatul obtinut l-am impartit in 6 bile egale, fiecare bila am intins-o intr-o foaie subtire. Am intepat foaia cu furculita si am copt cca 10 min in cuptorul preincalzit la 180 grade, Am procedat la fel pentru fiecare foaie. Imediat ce am scos fiecare foaie din cuptor am decupat un cerc cu diametrul de cca 18 cm, cu ajutorul unei farfurii si a unui cutit bine ascutit.

Crema : Intr-un castron de inox am pus galebenusurile, amidonul si zaharul, am omogenizat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca. Apoi am incorporat untul moale in crema racita, la final am adaugat zeama de lamaie.

Asamblare : Pe un platou am asezat prima foaie am intins o parte din crema, am continuat pana am terminat foile si crema, deasupra trebuie sa avem crema. Am decorat cu drajeuri colorate.

Vezi si reteta de Tort Dobos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarte cu ciocolata

Postat de Irina

Tarte cu ciocolata

Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului. Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana...

Citeste continuarea

Prajitura Deliciu

Postat de rocsi_1612

Prajitura Deliciu

Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37). Blatul: Batem toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2022, 12:27
Bunătate !!
la 25.12.2022, 12:59
la 25.12.2022, 20:19
foarte bun !
la 26.12.2022, 00:53
Ce fain ii !!! Cred ca imi place si gustul !!!
la 26.12.2022, 09:15
Bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking