Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!

Postat de Alepaty in Torturi
19 Iul 2017 | 16828 vizualizari
Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!

O minunatie de tort, racoros, de vara, fresh.O combinatie delicioasa de mousse de fructe si mousse de ciocolata, care fac din acest desert, o reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!

Ingrediente

Ingrediente Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi

Blat:

  • 65 g faina
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • 65 g zahar
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 ml lapte batut
  • un varf cutit de praf de copt.

Mousse de fructe de padure:

  • 250 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de capsuni :

  • 250 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 7 g gelatina

Mod de preparare

Preparare Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi

Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se adauga untul topit, laptele batut. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea, cacaua, cernute. Se toarna intr'o forma de 24 cm si se coace cam 15 minute. Se face testul scobitorii.

Mousse de fructe de padure : Fructele de padure se pun intr-o cratita, impreuna cu zaharul, pe foc mic si se amesteca pana scad si se ingroasa. 

Se dau deoparte. Gelatina se hidrateaza, se lasa 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi sau la microunde 5-10 secunde. Se adauga la fructele de padure, cat sunt inca calde si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 

Intre timp, am mixat frisca lichida.

Asamblare: Pe un platou, unde montam tortul, asezam blatul, punem inelul detasabil in jurul blatului, crema de fructe de padure (amestecam delicat frisca mixata cu fructele de padure ) dam la frigider minim 30 minute, apoi punem al 2 lea mousse cel de capsuni (se procedeaza la fel ca mousse-ul de fructe de padure ), se baga in frigider intre timp facem mousse-ul de cioco alba.

Mousse de ciocolata alba : 

Ciocolata alba impreuna cu 150 ml frisca lichida se topesc la foc mic. Se adauga gelatina hidratata si topita mai apoi pe baie de aburi sau la microunde, se lasa la temperatura camerei la racit. Cand e rece, se amesteca cu 100 ml frisca lichida mixata. 

Se toarna peste mousse de capsuni si se lasa de preferabil peste noapte.

Se orneaza dupa preferinte sau se lasa naked. 

O alta varianta simpla si delicioasa e si acest Tort mousse de ciocolata Iar multi au laudat si acest Tort cu mousse de mandarine si ciocolata

Combinatia asta mi se pare geniala! - Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort cu nuca si ciocolata

Postat de gabrielacuisine

Tort cu nuca si ciocolata

Blatul: Batem bine albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile incet peste...

Citeste continuarea

Tort Fudge

Postat de doralinda72

Tort Fudge

Ptr blat: Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2017, 13:44
la 19.07.2017, 14:04
Foarte bun! Ne e poftă....
la 19.07.2017, 14:13
multumesc
la 19.07.2017, 15:53
la 19.07.2017, 16:07

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking