Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

Postat de Constelatialeu in Torturi
1 Mar 2024 | 2376 vizualizari
Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

La multi ani, Minodora ! Bine ai venit in clubul select al surorilor tale, tu maine 2 martie bagi in bagaj   50 de anisori, eu ca-s aia mare prin august un 55 , Leo un 54 prin Noiembrie si Nico un 53 prin august, acum suntem careul perfect de 50+ Sa ai parte de tot ce-ti doresti si sa fim mereu impreuna. PS. Mi-a placut un blat de la Merisor si l-am adaptat nevoilor mele, iar pentru crema m-am inspirat de la Ionela`s Kitchen, multumesc pentru inspiratie fetelor, sa aveti o Primavara frumoasa. Pentru Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, cacao, ulei, banane, unt, lapte, smantana.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri
  • Blat -tava rotunda de silicon 20 cm ( ingrediente pt un blat, se repeta de inca doua ori, total 3 blaturi)
  • 2 oua M
  • 62,5 g zahar
  • 50 g faina
  • 12,5 g cacao
  • 25 ml ulei
  • 50 g zmeura congelata sau proapspata, depinde de sezon
  • un praf de sare
  • Crema de banane
  • 300 g banane coapte- cca 2 banane mari sau 3 mai mici
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • 20 ml zeama de lamaie
  • 35 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • esenta vanilie
  • 200 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 300 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • Sirop
  • am folosit un sirop de zmeura pregatit de mine anul trecut, diluat cu apa
  • Plus elemente de decor
  • drajeuri ''viermisori'' de ciocolata
  • coloranti pt crema
  • ciocolata topita si transformata intr-o poveste
  • drajeuri stelute, albe, galbene si rosii...50 la numar
  • banuti mici de ciocolata Callebaut

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

Am pregatit blaturile si crema de seara si a doua zi am montat tortul si am terminat de pregatit crema, se poate face si in aceiasi zi daca nu aveti si altele de facut, eu m-am obisnuit sa le fac pe inserat si adoua zi sa fiu relaxata si sa le asamblez, ma refer si la torturi si prajituri pe care obisnuiesc sa le fac  din cand in gand.....:)))))))))))))) Primavara frumoasa sa aveti si eu sa trec la tastat reteta.

Blat - 3 blaturi separat, am dat ingredientele pt. un blat, repetati de inca doua ori.Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Peste albusuri am adaugat galbenusurile amestecate cu uleiul, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina si cacao cernute, cu miscari lente de jos in sus.Forma de silicon am uns-o cu putin ulei, am pus compozitia in forma si am presarat zmeura deasupra ( am avut congelata si am maruntit-o pe toata suprafata compozitiei). Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 10-15 min. Se coace foarte repede , exact cat a stat la cuptor n-am cronometrat, doar am verificat daca este gata, trebuie sa se desprinda de margini usor. Am progedat la fel inca de doua ori.

Crema : Am curatat si taiat bananele in rondele, intr-o tigaie wok am pus untul la topit, am adaugat bananele rondele si zeama de lamaie, am amestecat cca 1 min cat sa se caleasca putin, apoi am luat blenduit bine pana am obtinut un amestec omogen. Am tras tigaia de pe foc, am adaugat laptele, amidonul, zaharul si cele 2 galbenusuri, am asezat pe foc, la foc mediu si am blenduit din nou totul pana am obtinut o crema omogena si inchegata, am adaugat esenta de vanilie si am luat tigaia de pe foc, am transferat crema intr-un vas de sticla , am acoperit cu folie alimentara si am dat la rece pentru min 2 ore, eu am lasat crema pana a doua zi. Inainte sa ma apuc sa asamblez tortul am scos de la frigider smantana pt. frisca am adaugat 3 pliculete de zahar vanilat si am mixat 2-3 min. Am adus de la rece si crema de banane, am blenduit-o 1 min apoi am luat cu lingura si am incorporat in smantana pt. frisca continund sa mixez, am procedat asa pana am incorporat toata crema de banane in smantana pt. frisca si am obtinut o crema delicioasa si cremoasa.

Asamblare : Am asezat primul blat pe un platou, am insiropat bine, apoi am intins o parte din crema si am presarat drajeuri de ciocolata, am asezat al doilea blat insiropat, am intins crema peste, am presarat drajeuri de ciocolata si am nivelat, peste am pus ultimul blat invers, adica cu zmeura in jos, am imbracat tortul cu crema, restul de crema l-am colorat in rosu si verde si am decorat cu flori, am facut si un desen din ciocolata topita. Fiecare e liber sa decoreze in functie de inspiratie sau eveniment. La multi ani, Minodoara !

Vezi si reteta de Tort Trio de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili...

Citeste continuarea

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Postat de diaconta

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2024, 15:34
La multi ani si inca 50 de primaveri frumoase cu sanatate si bucurii!
Bune prajituri ne prezinti!👍👍👍😍🤗
la 01.03.2024, 23:52
La multi ani!
la 02.03.2024, 07:39
La multi ani!
la 02.03.2024, 18:52
La mulți ani sănătoși și frumoși! Arată minunat tortul tău!
la 03.03.2024, 14:40
La mulți ani, Dora! Sigur a fost pe placul eu! Super tortul!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking