Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu in Torturi
24 Dec 2023 | 1585 vizualizari
Reteta de tort fulg de nea cu visine

Sarbatori cu bine sa aveti !  Pentru Reteta de tort fulg de nea cu visine sunt necesare cateva ingrediente: oua, zahar, faina, lapte, unt, nuca, visine.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tort fulg de nea cu visine
  • Blat- forma margareta ( sau fulg de nea cum mi-am imaginate eu ca arata) de silicon 19 cm
  • 6 oua medii
  • un praf de sare
  • 225 g zahar
  • 90 g nuca prajita si macinata
  • 75 g faina
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte 3,5% grasime
  • 75 g zahar
  • 125 g unt cu 82% grasime
  • 50 g amidon Dr. Oetker
  • Frisca
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Visine conservate in suc propriu
  • Sirop de visine
  • Ciocolata topita
  • Drajeuri de ciocolata neagra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am incorporat in bezea cu miscari lente d ejos in sus. La final am incorporat nuca macinata si faina amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am impartit compozitia in 3 parti egale si am copt 3 blaturi . Am uns forma de silicon cu putin ulei si am pus prima parte din compozitie, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 15-20 min, am facut testul scobitorii. Am procedat la fel de inca 2 ori, am obtinut 3 blaturi pe care le-am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, le-am mixat bine. Laptele l-am infierbantat apoi l-am turnat peste amestecul obtinut din galbenusuri, zahar si amidon, am amestecat bine sa nu se formeze cocoloase, apoi ama sezat castronul pe baia de abur. Am amestecat continuu pana ce a inceput sa se ingroase crema, am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat untul. Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca cateva ore.

Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.

Dupa ce crema a stat la rece cateva ore bune, am adaugat frisca si am mixat 1-2 min la viteza mica, pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Inainte sa ma apuc de tort am pus visinile intr-o sita sa se scurga  de sucul in care au stat conservate ( se pot folosi si visine congelate sau din dulceata).

Pe un platou am asezat primul blat l-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am insiropat cu siropul de la visine. Am intins un strat de crema, peste care am asezat visinele scurse, peste ele am mai intins un strat subtire de crema. A trebuit sa ma misc cu talent avand in vedere forma blatului. Am asezat al doilea blat pe care l-am insiropat, si am procedeat la fel ca la primul blat, am asezat si al treilea blat insiropat, am intins crema si am ornat cu visine, ciocolata topita si in mijloc am pus drajeuri de ciocolata neagra. Sau exista varianta  sa-l ornati cum va trece prin cap talentul.

Vezi si Reteta de Tort Caciula lui Mos Craciun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort fulg de nea cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de ciocolata si portocala

Postat de timea

Tort de ciocolata si portocala

Crema:  amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea

Postat de vio_dreams

Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea

Preparam mai intai blatul . Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2023, 14:32
la 24.12.2023, 20:18
Yoyyy ce bunăciune aromată! Super!
la 24.12.2023, 20:27
Cate bunatati Primiti colindatorii>
la 24.12.2023, 20:28
Excelenta combinatie si arata tare frumos!
la 24.12.2023, 21:13
Ce frumusel e fulgul si sigur si f bun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking