Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
1 Mar 2021 | 12046 vizualizari
Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

O reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval, o garnitura simpla si gustoasa, perfecta pentru a fi servita cu o salata de muraturi, iaurt, sau cu orice friptura.O reteta simpla, usor de facut, pentru care ai nevoie de cartofi, cascaval, unt etc

Ingrediente

Ingrediente Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

  • 1 kg cartofi albi
  • 75 gr unt
  • sare si piper
  • boia de ardei afumata
  • cimbru uscat
  • maghiran uscat
  • 200 gr cascaval afumat
  • 1/2 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Preparare Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza. Se asaza intr-o tava unsa cu unt din belsug. Se presara peste cartofi sare, piper, boia de ardei, cimbru si maghiran. Se amesteca bine cartofii cu aceste condimente si se ung bine cu untul din tava.

Se da tava cu cartofi la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se patrund si se rumenesc.

Se scot cartofii din cuptor si se asaza in alta tava, sau in aceeasi tava, in straturi alternative cu cascaval razuit, amestecat cu patrunjel verde, tocat.

Se mai da tava la cuptor pentru 10 minute, sa se gratineze cartofii frumos.

Sunt deliciosi, mai ales serviti cu muraturi, sau cu un sos de usturoi!

Noua ne plac mult serviti cu Iaurt de casa sau cu Castraveti murati pentru iarna

Ne-a placut mult si varianta asta - Cartofi gratinati cu afumatura

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inele de ceapa cu cascaval

Postat de gurita_ta2005

Inele de ceapa cu cascaval

Ceapa se curata de coaja,se taie capetele si se taie in trei(adica feliile sa fie groase),se scot cu grija rondelele si se lasa deoparte. Cascavalul se taie felii subtiri,dupa care taiem in...

Citeste continuarea

Saratele cu parmezan si chimen

Postat de xana

Saratele cu parmezan si chimen

Parmezanul se da prin razatoarea cu ochiuri mici sau la robot, sa fie cat mai marunt apoi se adauga peste faina, impreuna cu oul, margarina moale, praful de sare, chimen dupa gust si amoniacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2021, 19:50
Buni si asa ''golasi''....
la 01.03.2021, 20:07
Acolo ceva carnita nimic, nimic? 🤔Buni si ada goi!
la 01.03.2021, 20:22
Imi plac asa goli!
la 01.03.2021, 21:08
la 01.03.2021, 21:26
Buni,buni!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking