Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

Postat de miha in Prajituri
26 Apr 2024 | 2944 vizualizari
Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina Da, aveti dreptate… cam de multa vreme n-am mai facut o prajitura cu ciocolata 😀 Promit ca o sa-mi iau revansa in curand… Pana una alta m-a lovit cheful de a coace foi cu miere pentru prajitura cu miere si crema de vanilie si m-am pus repede pe treaba nu care cumva sa-mi treaca :)) Aceasta prajitura este pe placul intregii familii si a prietenilor care savureaza cu pofta ori de cate ori o pregatesc. Pentru Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, miere, unt, faina, lapte.

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 25 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~300 g faina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina:

Foi:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Se pune faina intr-un vas, se toarna deasupra crema de oua si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca o plastilina.

Aluatul se imparte in 4, apoi se intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (20/30 cm) presarata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Foile se coc la foc mediu spre mare cat sa devina foaia aurie, in jur de 10 minute.

Foile sunt moi si destul de fragile, dar dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 4 foi cu miere si dam la frigider pana crema se intareste si foile se inmoaie. Cel mai bine e sa o faceti de pe o zi pe alta, dupa o zi foile se inmoaie foarte bine si prajitura este atat de buna incat ti se topeste in gura. 😉

Pofta buna! 😉

Foile cu miere se pot folosi si la un Tort Medovik, dar n-ar fi rea si o Prajitura Albinita

Daca vreti totusi o prajitura cu ciocolata nu ezitati sa incercati reteta de Prajitura Noire

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o reÈ›etă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci È™i miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Prajitura in 2 culori (de post)

Postat de Elena_Daria

Prajitura in 2 culori (de post)

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit. Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2024, 22:56
Pana îmi vine și mie cheful ...iau de la tine
la 27.04.2024, 01:26
la 27.04.2024, 19:55
Prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii sunt slabiciunea mea! :">
la 27.04.2024, 22:41
E clar, Miha a fost rapita de extraterestri cu tot cu ciocolata...
la 28.04.2024, 09:26
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking