Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane

Postat de RODIMUR in Supe
26 Dec 2019 | 10023 vizualizari
Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane

Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane Cum ne plac mult supele cremă (mai ales cu crutoane crocante și bine rumenite în cuptor) am făcut pentru sfârșitul săptămânii trecute o astfel de supă, din mazăre. Am folosit mazăre congelată din comerț, deși nu prea agreez astfel de variante, pentru că în vara care a trecut n-am reușit să fac proviziile de mazăre proaspătă pentru iarnă. În scurt timp, supa cremă a ieșit foarte bună, nu numai datorită mazărei, ci și a celorlalte legume din lista de ingrediente. În plus, a fost exact ce trebuie și pentru perioada de post. Când s-a putut, am îmbogățit gustul supei cu 1-2 linguri de smântână grasă, iar crutoanele crocante au contribuit decisiv la savoarea maximă a acestui preparat. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă cremă.

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane:

  • 450 grame de mazăre congelată
  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • crutoane din 8-10 felii de pâine toast

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane:

Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare.

Se curăță cartofii și rădăcinoasele, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor la foc mic și în ulei suficient, până ce devin ca sticla.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Se taie feliile de pâine toast în cubulețe și se rumenesc la cuptor, la foc mic, întorcându-le din când în când, pentru a se rumeni frumos pe toate fețele.

Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă, care se lasă în așteptare, căci se va folosi la subțierea supei cremă.

Se adaugă mazărea și legumele călite (cu tot cu ulei) peste cele fierte, se pasează ușor, se subțiază pasta obținută cu zeama scursă de la fiert și se mixează fin în blender.

Se subțiază pasta obținută după mixare, cu restul de zeamă de la fierberea legumelor, se mai adaugă apă caldă, dacă mai este cazul, pentru a obține consistența dorită și se dă oala la foc mediu, pentru încă un clocot-două.

Se condimentează cu sare și piper, iar când supa cremă este gata, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și se lasă ”să se odihnească” timp de 10-15 minute, înainte de servire.

La servire, se poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână grasă. Se servește cu Crutoane crocante și rumenite în cuptor.

Va recomandam si reteta Supa crema de linte rosie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Supa crema de dovlecei

Postat de licurici_lra

Supa crema de dovlecei

Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare. Se fierb 15 min, apoi se...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac servita in paine

Postat de oanapl

Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2019, 20:18
buna tare! Eu la cea de mazare prajeam si niste felii de jambon afumat
la 26.12.2019, 20:26
Da, așa este, Ina! Și încă mai sunt variante... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 26.12.2019, 20:44
la 26.12.2019, 20:48
la 26.12.2019, 21:04
Mulțumesc frumos, Rocsi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking