Cum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane:
Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare.
Se curăță cartofii și rădăcinoasele, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor la foc mic și în ulei suficient, până ce devin ca sticla.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Se taie feliile de pâine toast în cubulețe și se rumenesc la cuptor, la foc mic, întorcându-le din când în când, pentru a se rumeni frumos pe toate fețele.
Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă, care se lasă în așteptare, căci se va folosi la subțierea supei cremă.
Se adaugă mazărea și legumele călite (cu tot cu ulei) peste cele fierte, se pasează ușor, se subțiază pasta obținută cu zeama scursă de la fiert și se mixează fin în blender.
Se subțiază pasta obținută după mixare, cu restul de zeamă de la fierberea legumelor, se mai adaugă apă caldă, dacă mai este cazul, pentru a obține consistența dorită și se dă oala la foc mediu, pentru încă un clocot-două.
Se condimentează cu sare și piper, iar când supa cremă este gata, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și se lasă ”să se odihnească” timp de 10-15 minute, înainte de servire.
La servire, se poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână grasă. Se servește cu Crutoane crocante și rumenite în cuptor.
Va recomandam si reteta Supa crema de linte rosie