Ingrediente
Ingrediente pentru Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata:
- 1 muschiulet de porc
- ~50 g merisoare deshidratate
- 1 ceapa medie
- 2-3 linguri pesmet
- 1 lingura mustar
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper
- cimbru
- Pentru sos:
- 50 g unt
- 50 ml vin alb
- ~200 g merisoare proaspete
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata
Merisoarele deshidratate tocate le amestecam cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline si cimbrul uscat. Amestecam totul cu cele 2-3 linguri de pesmet si uniformizam amestecand bine cu lingura. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Muschiuletul de porc se unge bine cu mustar, apoi se tavaleste prin pesmetul aromat. Se acopera bine pe toate partile
Se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute.
Mie personal ideea de gatit „in sange” nu-mi surade, asa ca am taiat muschiuletul in felii potrivite si le-am prajit usor in tigaia cu putin ulei.
Intr-o alta tigaie punem merisoarele proaspete, untul si vinul. Lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul si compozitia capata consistenta. Trecem sosul printr-o sita, sa eliminam cojile si semintele.
Daca aveti suc de merisoare e mai usor, veti scapa de acest ultim pas 😉
Muschiuletul de porc se serveste cu sosul de merisoare cald. Pentru garnitura am optat pentru un orez salbatic fiert, apoi tras la tigaie in unt si parmezan.
Pofta buna! 😉
Muschiulet de porc la tava, o metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent. O reteta reusita este si Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|