Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
5 Noi 2017 | 17606 vizualizari
Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

O mâncare gustoasă, rapid și ușor de preparat, cu putine ingrediente,destul de ieftine as zice. Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi. Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.

Ingrediente

Ingrediente Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

  • 1 caserolă cu pipote și inimioare de pui (de obicei cântărește între 500-600 g)
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 6-8 căței de usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • apă

Mod de preparare

Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.

Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează, se pun pipotele, se lasă 5 minute, după care se adaugă apă până ce le acoperă și se lasă să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței. Când a scăzut apa, se adaugă sare, piper și boia dulce, după gust.

Pipotele se pot servi cu pilaf de orez, cu cartofi, natur sau piure și cu murături.

Poftă bună!

Ce mai putem pregati cu pipote? Poate Tocanita de pipote si inimi sau mai degraba Tocanita din pipote de pui cu galuste?

Varianta asta in sos de rosii arata excelent! - Tocanita din pipote si inimi de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti

Postat de Alina26

Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti

1.Am tocat pieptul de curcan,am maruntit cu mana carnatii proaspeti,(puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita)dupa ce i-am dat matul jos. 2.Am curatat cartofii pe care i-am dat prin robot si...

Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2017, 16:47
la 05.11.2017, 16:48
Mie imi plac tare mult pipotele de pui, dar nu prea fac ca am baieti moftangi.....)
la 05.11.2017, 16:49
Ce bunatateee!
la 05.11.2017, 16:52
Clementina, eu nici nu mănânc, nici nu fac pipote. Este specialitatea dumnealui. În schimb îi plac mult băiatului cel mare.
la 05.11.2017, 16:54
Mulțumesc Buni pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking