Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
5 Noi 2017 | 17535 vizualizari
Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

O mâncare gustoasă, rapid și ușor de preparat, cu putine ingrediente,destul de ieftine as zice. Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi. Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.

Ingrediente

Ingrediente Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

  • 1 caserolă cu pipote și inimioare de pui (de obicei cântărește între 500-600 g)
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 6-8 căței de usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • apă

Mod de preparare

Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi

Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.

Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează, se pun pipotele, se lasă 5 minute, după care se adaugă apă până ce le acoperă și se lasă să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței. Când a scăzut apa, se adaugă sare, piper și boia dulce, după gust.

Pipotele se pot servi cu pilaf de orez, cu cartofi, natur sau piure și cu murături.

Poftă bună!

Ce mai putem pregati cu pipote? Poate Tocanita de pipote si inimi sau mai degraba Tocanita din pipote de pui cu galuste?

Varianta asta in sos de rosii arata excelent! - Tocanita din pipote si inimi de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancarica incropita

Postat de Constelatialeu

Mancarica incropita

M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de merisor67

Dovlecei umpluti

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2017, 16:47
la 05.11.2017, 16:48
Mie imi plac tare mult pipotele de pui, dar nu prea fac ca am baieti moftangi.....)
la 05.11.2017, 16:49
Ce bunatateee!
la 05.11.2017, 16:52
Clementina, eu nici nu mănânc, nici nu fac pipote. Este specialitatea dumnealui. În schimb îi plac mult băiatului cel mare.
la 05.11.2017, 16:54
Mulțumesc Buni pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking