Ingrediente
Ingrediente Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
- 1 caserolă cu pipote și inimioare de pui (de obicei cântărește între 500-600 g)
- 1 ceapă de mărime medie
- 6-8 căței de usturoi
- sare
- piper măcinat
- ulei
- boia de ardei dulce
- apă
Mod de preparare
Preparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi
Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează, se pun pipotele, se lasă 5 minute, după care se adaugă apă până ce le acoperă și se lasă să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței. Când a scăzut apa, se adaugă sare, piper și boia dulce, după gust.
Pipotele se pot servi cu pilaf de orez, cu cartofi, natur sau piure și cu murături.
Poftă bună!
Ce mai putem pregati cu pipote? Poate Tocanita de pipote si inimi sau mai degraba Tocanita din pipote de pui cu galuste?
Varianta asta in sos de rosii arata excelent! - Tocanita din pipote si inimi de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|