Reteta simpla si garantata de chifle pufoase

Postat de privatelaura in Piine
1 Mai 2024 | 424 vizualizari
Reteta simpla si garantata de chifle pufoase

Le-am pregatit de multe ori si va impartasesc si voua Reteta simpla si garantata de chifle pufoase. De fiecare data, dispar imediat. Care le mananca asa goale, care vrea hamburger, care vrea sa le umple cu gem si unt. Ies tare bune si pufoase si nici nu se fac greu. Trebuie doar rabdare. Pentru aceasta Reteta simpla si garantata de chifle pufoase ai nevoie de cateva ingrediente: faina, drojdie, putin ulei si lapte.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta simpla si garantata de chifle pufoase:
  • 500 gr faina de grau 00
  • 1 praf sare
  • 1 lgta zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte de vaca
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 galbenus + susan

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta simpla si garantata de chifle pufoase:

Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga un praf de sare intr-o margine.

In alt castronel, se faramiteaza drojdia, se adauga o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se lasa asa 10 minute pana se activeaza maiaua.

In mijlocul fainii, se face un locas in care se toarna drojdia. Se adauga si laptele caldut. Se porneste framantarea, fie cu ajutorul unui robot, fie manual. Se framanta bine pana cand aluatul devine dens, elastic. La final, se framanta cu putin ulei si se formeaza intr-o bila frumoasa. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit mai bine de o ora. 

Dupa ce aluatul a dospit, se scoate pe un blat uns cu foarte putin ulei. Se portioneaza in 8 - 10 portii egale, in functie de cat de mari le doriti. Ele isi vor mari volumul la copt.

Fiecare portie se modeleaza sub forma de bila, rotind usor intre palme pana devine fina. Se procedeaza la fel cu restul aluatului. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm una de alta. Isi vor mari volumul si nu vrem sa se lipeasca intre ele. Se acopera cu un prosop curat si se lasa asa, aproximativ 20 minute.

Se porneste cuptorul la 190 grade C, coacere cu ventilatie.

Galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de apa, apoi se ung usor chiflele, apoi se presara susan.

Daca nu doriti, nu puneti.

Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana devin rumene si frumoase. 

Se scot supa coacere si se acopera cu un prosop curat.

Se servesc dupa ce s-au temperat putin.

Poti pregati si sub forma de Painici umplute, ideale pentru o gustare sau la pachetel. 

Iti recomandam si varianta de Chifle impletite, foarte dragute si bune sau reteta de Chifle cu mac si cascaval.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si garantata de chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Baghete

Postat de madi_marin

Baghete

Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se...

Citeste continuarea

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2024, 17:07
Am si eu in plan niste chifle, dar nu se stie ce se va alege de plan....
la 01.05.2024, 19:26
👍👍👍👍😍
la 01.05.2024, 19:27
la 11.05.2024, 20:13
Eu deja visez la o chifla calda, dar beau o gura cu apa si imi trece! ))

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking