Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

Postat de Constelatialeu in Torturi
1 Dec 2023 | 2006 vizualizari
Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

O urmaresc pe Beatrice de la ''Momente delicioase cu Beatrice'', imi place foarte mult ceea ce face, asa ca m-am inspirat de la ea pentru acest tort. N-am respectat eu chiar 100 % reteta ei, dar eu zic ca mi-a iesit ceva bun, sper sa placa si sarbatoritei. La multi ani, Cristiana ! PS. Nu mi-au iesit straturile perfecte pentru ca am casa-n panta, emoticonlesinatderas, nimic nu sta drept, dar aia strambi i-au mancat pe aia drepti....in fine nimic nu-i intamplator, aveam de gand sa imbrac tortul cu krant, pana la urma nu l-am imbracat in totalitate am mai plusat cu una, alta.... Pentru Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, frisca, lapte, gelatina.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
  • Blat diametrul de 18 cm
  • 2 oua M
  • 60 g zahar
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 10 g cacao
  • Pt. frisca
  • 600 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Pt. Mousse
  • 120 g ciocolata X 3 tipuri de ciocolata, Callebaut alba si neagra si cu lapte Milka
  • 30 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 250 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 12 g gelatina + 72 ml apa rece
  • Decor
  • un desen tematic din ciocolata topita
  • krant
  • drajeuri de ciocolata
  • drajeuri colorate- stelute si braduti

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

Blat : Mi-am pregatit forma de tort, o forma cu inel detasabil de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana si-au schimbat culoarea. Am incorporat faina amestecata cu cacao, am omogenizat bine si am turnat amestecul obtinut in forma de tort. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 15-20 min. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Frisca : Intr-un bol de inox am pus smantana pentru frisca rece de la frigider si am adaugat zaharul pudra, am mixat pana am obtinut varfuri moi, nu avem nevoie de o frisca ferma. Am acoperit castronul cu o folie alimentara si l-am lasat la temperatura camerei.

Mousse : Inainte sa ma apuc sa pregatesc cele 3 creme mousse mi-am pregatit forma in care urma sa asamblez tortul. Pe o farfurie am asezat blatul racit, am pus in jurul blatului un inel de tort reglabil, intre blat si inel am pus niste folie acetat. Apoi am pus in 3 castroane mai incapatoare cicocolata dupa cum urmeaza, ciocolata neagra 120 g, ciocolata cu lapte 120 g si ciocolata alba 120 g.

Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile si zaharul si am mixat 2-3 min. Laptele l-am pus sa se infierbante, nu trebuie sa fiarba, apoi l-am turnat peste galbenusuri, putin cate putin, amestecand repede. Amestecul obtinut l-am pus pe baie de abur si am continuat sa amestec pana a inceput sa se mai ingroase putin. Am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, am amestecat foarte bine sa se omogenizeze amestecul. Am cantarit amestecul obtinut si l-am impartit in 3 parti egale. Am turnat amestecul in fiecare castron cu ciocolata, am lasat  2-3 min si apoi am amestecat bine sa se topeasca ciocolata ( in caz ca nu se topeste bine asezam castronul pe baie de abur sau il bagat la cuptorul cu microunde). Temperatura din bol trebuie sa fie sub 40 grade ca sa putem sa incorporam frisca batuta. Atentie, nu punem frisca in toate 3 castroanele deodata. Luam castronul cu ciocolata neagra, adaugam 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste blat, dam forma la congelator pentru cca 30 min. Scoatem forma de la congelator, luam al doilea castron cu ciocolata cu lapte, daca constatam ca a inceput sa se intareasca asezam castronul pe baie de abur pentru cateva minute, apoi incorporam cele 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste cea de ciocolata neagra. Bagam din nou la congelator pentru 30 min, apoi scoatem din congelator, luam castronul cu ciocolata alba ( daca e nevoie il punem pe baia de abur) adaugam si restul de 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste cea de ciocolata cu lapte. Lasam la rece peste noapte si a doua zi ornam dupa palc sau il lasam asa cum este. Eu am avut o tema data ( sarbatorita nu stie), asa ca mi-am facut un sablon, am topit ciocolata neagra si m-am crezut Picasso....am ornat cu krant, drajeuri de ciocolata, drajeuri colorate stelute si braduleti, asa cum se vede in inaginea finala.Sper ca am fost destul de explicita, sa va fie de folos.

Vezi si reteta de Tort cu frisca si nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu piersici si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu  piersici si ciocolata

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...

Citeste continuarea

Tort cu nuca si ciocolata

Postat de gabrielacuisine

Tort cu nuca si ciocolata

Blatul: Batem bine albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile incet peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2023, 17:28
Nu stiu daca i-o placea Cristianei, dar mie sigur imi place asa bunatate de tort!
la 01.12.2023, 20:12
la 02.12.2023, 09:01
🤩🤩🤩🤩
la 02.12.2023, 10:38
Si mie imi place!
la 02.12.2023, 17:18
La mulți ani! E foarte fain!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking