Ingrediente
- 300 gr pipe rigate ( tricolore am folosit eu)
- 1 lingura ulei masline
- 1catel usturoi
- 2-3 linguri sos rosii
- 6 rosii cherry
- 100 gr sunca presata
- sare, piper, busuioc proaspat
optional: parmezan ( sau cascaval ras )
Mod de preparare
1. Intr-o cratita cu apa clocotita punem la fiert pastele cf timpului precizat pe pachet.
2. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare punem la incins o lingura de ulei de masline, apoi un catel de usturoi taiat marunt, marunt , sunca presata si rosiile cherry taiate pe din doua; lasam tot acest amestec sa se rumeneasca putin, inoracem de pe-o parte pe alta ( dureaza cca 4 min), apoi adaugam si cele 3 linguri de sos de rosii ( daca nu e suficient de apos il putem dilua cu o lingura de apa) si, la final asezonam cu piper proaspat macinat, sare si busuioc proaspat ( taiat marunt).
3. Pastele fierte si clatite apoi in apa rece se pun in tigaia cu sos rosu si se mai tin la foc mic cca 5 min.
4. Servim cu mare pofta, presarand deasupra pastelor parmezan sau cascaval ras !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigate tricolore cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|