Paste cu ragu de porc si ciuperci

Postat de adasev12 in Penne
14 Ian 2012 | 3841 vizualizari
Paste cu ragu de porc si ciuperci

din dragoste pt paste si carnea de porc....

Ingrediente

  • paste penne rigate, 250 g

ragu:

  •  200 g carne de porc macra
  • 150 g ciuperci din conserva
  • o ceapa
  • un fir de telina
  • 4 rosii din conserva
  • 2 lg bulion
  • 1 frunza de dafin
  • oregano, cimbru
  • 50 ml vin rosu
  • doua maini de parmigiano
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Sosul de carne:

Se taie carnita bucatele mici-mici. se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si se pune carnita sa se prajeasca usor . Se adauga apoi ciupercile si si ceapa taiata marunt, se mai lasa doua-trei minute, apoi se adauga si telina taiata fin, se sareaza nitel, se pune foaia de dafin si se adauga putina apa, apoi se lasa sub capac vreo 15 min.

Se adauga apoi vinul si se lasa iar sub capac pana se evapora tot vinul, se adauga apa cat sa acopere compozitia toata si se mai lasa vreo 15 min. apoi se adauga rosiile maruntite, nu foarte fin, ca oricum se mai maruntesc ele, si bulionul.

Se adauga si o jum de lg-ita de oregano uscat si putin cimbru uscat. se mai lasa la fiert sub capac la foc potrivit spre mic cam 20-30 min ., mai completandu-se cu apa din cand in cand.

La sfarsit se scoate foaia de dafin, se potriveste gustul de sarat si piperat si se adauga patrunjelul verde.

Se opreste focul.

Pastele se fieb in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet. se scurg si se portioneaza in farfurii, se pune peste paste cate o mana de parmigiano si apoi sosul de carne, si eventual inca putin parmigiano deasupra.

  Se servesc imediat , calde,  si merg foarte bine cu un pahar de vin rosu demisec.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ragu de porc si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Penne cu sos de rosii si bacon

Postat de CameliaComan

Penne cu sos de rosii si bacon

Punem apa pentru paste la fiert. Adaugam pastele cand apa clocoteste. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie, punem putin ulei, apoi prajim feliile de bacon si...

Citeste continuarea

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-un vas mai larg, se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2012, 21:32
Imi place mult cum ai preparat sosul.
Bravo!
la 14.01.2012, 21:34
din dragoste si gatit cu dragoste
la 14.01.2012, 21:48
delicios !!!
la 14.01.2012, 22:03
la 14.01.2012, 22:05
bun

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking