Rigatoni cu sos de rosii si carnati thuringer

Postat de timea in Paste
5 Oct 2012 | 4189 vizualizari
Rigatoni cu sos de rosii si carnati thuringer

Hai sa va arat si voua ce combinatie italo-nemteasca am facut eu :)). A iesit ceva super delicios !

Ingrediente

  • 400 gr paste rigatoni
  • 3 carnati thuringer
  • 600 ml suc de rosii
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 4 -5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare

Pastele le punem la fiert in apa clocotita cu sare si lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru sos: tocam marunt ceapa spalata si curatata si la fel procedam si cu ardeiul, adica il tocam marunt dupa ce il spalam. Calim ceapa si ardeiul in uleiul de masline timp de 2-3 minte.

Adaugam apoi carnatii thuringer taiati rondele.

Lasam sa se prajeasca putin in ulei, dupa care adaugam faina amestecand sa nu se formeze cocoloase si turnam treptat sucul de rosii la fel amestecand bine sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase.

Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute amestecand din cand in cand.

La final adaugam usturoiul maruntit si busuiocul tocat marunt si mai lasam pe foc aprox 5 min.

Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.

Asezam pastele in farfurie si adaugam cateva linguri de sos si servim cald.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu sos de rosii si carnati thuringer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu ton gratinate

Postat de cristeena20

Paste cu ton gratinate

Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii...

Citeste continuarea

Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

Postat de medioto59

Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

Punem putin ulei la incins si calim usturoil taiat rondele. Scoatem usturoiul si in uleiul din tigaie calim pastrama de pui, taiata cubulete.Tinem pe foc pana aceasta isi schimba culoarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2012, 11:08
Timea, ce bunatate, decolez la Sibiu pt pranz
la 05.10.2012, 11:09
Laura te astept
la 05.10.2012, 11:14
la 05.10.2012, 11:23
bun
la 05.10.2012, 11:24
Motan, Gurita

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking