Risotto al pomodoro

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
15 Oct 2011 | 8000 vizualizari
Risotto al pomodoro

o reteta foarte la moda in Italia, usor de preparat si gustoasa, servita ca primi piatti, adica cum ar veni la noi felul 1. ingredientele sunt pt 4 persoane, eu am facut doar pt doua.

Ingrediente

  • 400 g orez
  • 400 g rosii fara pielita
  • 40 g parmigiano ras
  • o ceapa
  • ulei de masline extravergin, 3 lg
  • 20 g unt
  • sare , piper, busuioc dupa gust
  • o lg pasta de rosii, optional
  • zeama de legume 1 l( ajunge si mai putin)

Mod de preparare

Mai intai se taie ceapa foarte marunt si se caleste in ulei  la foc  foarte mic pana devine transparenta, cam 10 min.

Se adauga orezul apoi si se amesteca bine, se pune un polonic de supa si se  continua calirea inca 5 min.

Se adauga apoi rosiile intregi, se maruntesc ele in timpul fierberii( adaugati si un praf de zahar pt a taia din aciditate).Tot acum daca doriti adaugati si pasta de rosii.

Se continua fierberea adaugandu-se doar cate un polonic de supa, pe rand, cand acesta se evapora , pt  a nu se  arde orezul.

Totul se face la foc mic.

Cand e spre sfarsit se adauga si busuiocul maruntit.( cateva frunze) si dupa gust sare si eventual putin piper.

Se opreste focul. se pune apoi untul si se amesteca bine , apoi se adauga parmigiano si se  amesteca.

Aveti grija inainte sa opriti focul, lasati orezul mai moale, adaugati supa sa fie cam asa ca o supra crema, ca de la parmigiano o sa se ingroasa si sa nu iasa prea uscat.

Risotto se serveste cald , acompaniat de un vin alb, demisec.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto al pomodoro" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Oua in purgatoriu

Postat de Pungasa_Rogue

Oua in purgatoriu

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt. Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si...

Citeste continuarea

Tiropita (placinta cu branza)

Postat de doralinda72

Tiropita (placinta cu branza)

Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 15.10.2011, 14:45
bun bun
la 15.10.2011, 14:59
place
la 15.10.2011, 15:06
place
la 15.10.2011, 15:29
mmmmm....astazi il fac...arata super bine
la 15.10.2011, 17:18
alinutzika, eduatrd, sufletista....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking