Ingrediente
- 1 calamar
- 6 creveti
- 5-6 rosii cherry
- 2 ardei iuti
- 3 cuburi de unt
- 150 g de orez cu bobul lung
- ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 1/2 ceapa mica si doua fire de ceapa verde
- 50 ml de smantana lichida
- supa(concentrat) de creveti
- 15 cepe mici(arpagic)
- Vifon concentrat de ardei iute
- 50 g de parmezan
Mod de preparare
Curatam crevetii de cochilie, de capete si cozi si vom face o supa din ele, potrivim cu sare si lasam la fiert.
Curatam, spalam si taiem tubul de calamar in fasii potrivite, incingem o tigaie in care punem unt si ulei de masline, adaugam arpagicul si ceapa verde, dupa ce s-au sotat se adauga crevetii si calamarul, adaugam rosiile cherry taindu-le pe jumatate, ardeii iuti tocati foarte fin se adauga si o lingurita de Vifon concentrat si se continua sotarea dupa care adaugam putina smantana lichida, vom lasa sa se fiarba un pic dupa ce s-au sotat, nu vom lasa mult deoarece calamarul are tendinta sa prinda gust ca de cauciuc.
Risotto
Intr-o tigaie punem ulei de masline si unt si calim ceapa taiata marunt dupa care adaugam orezul, amestecam cateva minute dupa care adaugam vinul si asteptam ca acesta sa se evapora dupa care vom adauga doua polonice din supa noastra de creveti putin cate putin pentru a putea sa fie absorbit, saram si piperam cu piper alb. La final mai adaugam pentru cremozitate 2 cubulete de unt si radem parmezan.
Dessign: putem decora farfuria cu praf de boia.
Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto picant cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|