Risotto cu fructe de mare

Postat de panacris in Peste
29 Sep 2012 | 5916 vizualizari
Risotto cu fructe de mare

Din pacate sau din fericire, doar eu ma delectez cu acest fel de mancare;)

Ingrediente

  • fructe de mare (batoane de surimi, caracatita baby, carne de scoici) 350 g,
  • orez ptr risotto 100 g,
  • ulei de masline,
  • ceapa rosie 1 bucata,
  • capere murate 2 lingurite,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ierburi aromate ( oregano, cimbru, lamaita, rozamrin, busuic) 1 lingurita,
  • vin alb demisec 1 pahar,
  • apa 2 pahare.

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei de masline, impreeuna cu fructele de mare, cca 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se asezoneaza de sare, piper, ierburi aromate, se adauga orezul curatat, paharul de vin si apa, lasandu-se la fiert la foc mediu cca. 15 minute. La finla se adauga caperel si se mai lasa sa dea un clocot. Se serveste fierbinte ca atare sau alaturi de salata de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto cu prosciutto si creveti

Postat de radu_popovici

Risotto cu prosciutto si creveti

Se pune orezul intr-o tigaie bine incinsa si se prajeste uscat 2-3 minute, la foc mare, amestecand continuu. Se adauga in fondul clocotit sofranul si se amesteca. Intre timp se incinge...

Citeste continuarea

Risotto picant cu fructe de mare

Postat de nico15

Risotto picant cu fructe de mare

Curatam crevetii de cochilie, de capete si cozi si vom face o supa din ele, potrivim cu sare si lasam la fiert. Curatam, spalam si taiem tubul de calamar in fasii potrivite, incingem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2012, 18:07
doar am iesit din bucatarie....,dar la tine e altceva
la 29.09.2012, 19:19
minunat...si mie imi placeeeee
la 29.09.2012, 19:22
ador fructele de mare
la 29.09.2012, 20:27
vreau si eu o portie
la 29.09.2012, 21:11
yammyyyy!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking