Risotto picant cu fructe de mare

Postat de nico15 in Fructe de mare
1 Sep 2011 | 5164 vizualizari
Risotto picant cu fructe de mare

Ingrediente

  • 1 calamar
  • 6 creveti
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 ardei iuti
  • 3 cuburi de unt
  • 150 g de orez cu bobul lung
  • ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 ceapa mica si doua fire de ceapa verde
  • 50 ml de smantana lichida
  • supa(concentrat) de creveti
  • 15 cepe mici(arpagic)
  • Vifon concentrat de ardei iute
  • 50 g de parmezan  

Mod de preparare

Curatam crevetii de cochilie, de capete si cozi si vom face o supa din ele, potrivim cu sare si lasam la fiert.

Curatam, spalam si taiem tubul de calamar in fasii potrivite, incingem o tigaie in care punem unt si ulei de masline, adaugam arpagicul si ceapa verde, dupa ce s-au sotat se adauga crevetii si calamarul, adaugam rosiile cherry taindu-le pe jumatate, ardeii iuti tocati foarte fin se adauga si o lingurita de Vifon concentrat  si se continua sotarea dupa care adaugam putina smantana lichida, vom lasa sa se fiarba un pic dupa ce s-au sotat, nu vom lasa mult deoarece calamarul are tendinta sa prinda gust ca de cauciuc.

Risotto

Intr-o tigaie punem ulei de masline si unt si calim ceapa taiata marunt  dupa care adaugam orezul, amestecam cateva minute dupa care adaugam vinul si asteptam ca acesta sa se evapora dupa care vom adauga doua polonice din supa noastra de creveti putin cate putin pentru a putea sa fie absorbit, saram si piperam cu piper alb. La final mai adaugam pentru cremozitate 2 cubulete de unt  si radem parmezan.

Dessign: putem decora farfuria cu praf de boia.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto picant cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti cu usturoi

Postat de Ina

Creveti cu usturoi

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de...

Citeste continuarea

Midii picante cu portocale si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Midii picante  cu portocale si taitei de orez

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 22:02
la 01.09.2011, 22:09
la 01.09.2011, 22:34
Nico ce bunatate ai facut,vin si eu la o portie
la 02.09.2011, 08:14
la 02.09.2011, 09:07

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking