Ingrediente
Pentru risotto am folosit:
- o cana orez cu bob scurt
- 150 ml vin alb sec
- 1 ceapa rosie
- 5-6 caise uscate
- 1 L supa de pui
- curry,
- 1 ardei iute,
- cimbru
- 2-3 frunze de salvie,
- ulei de rapita
Pentru pui:
- 3 pulpe de pui fara os
- sos soia,
- salvie,rozmarin
- curry
- ,fulgi de ardei iute,
- usturoi
Mod de preparare
Puiul l-am taiat bucatele mici si l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,salvie si rozmarin tocate,si 1 catel de usturoi tocat marunt,pentru aroma.
Am curatat si tocat marunt ceapa,caisele si le-am pus in oala cu ulei incins,am adaugat si verdeturile tocate foarte marunt si le-am lasat putin sa isi elibereze aromele.Am adaugat apoi curry si orezul si l-am lasat sa se prajeasca pana a devenit usor transparent,am adaugat apoi vinul si am lasat sa fiarba amestecand continuu.Dupa ce vinul aproape s-a evaporat am adaugat cate 1 polonic de supa de pui si dupa ce se evapora adaugam altul si tot asa pana orezul a capatat consistenta pe care o doream.Pentru ca tot am spus ca am vazut la Jamie cum se face acest risotto si nemaifacand pana acum,am respectat ce spunea el acolo si anume faptul ca,consistenta risotto-ului trebuie sa fie usor lichida,atunci cand il iei in lingura sa curga usor,si nu sa fie sec ca un pilaf.
Puiul l-am prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de rapita si l-am rumenit frumos,apoi l-am servit alaturi de risotoo.
Am presarat deasupra pentru un plus de savoare si cateva boabe de rodie si busuioc proaspat.A fost cu adevarat delicios dar si o alta cina destul de rapida.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu caise uscate si pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|