Ingrediente
- 200 g orez pentru risotto sau orez cu bob scurt
- o mana de ciuperci porcini uscate
- 1 ceapa medie
- 2-3 cotoare de Frunze de telina, daca nu aveti merge si fara
- 250 g ciuperci proaspete, daca gasiti ghebe ar fi indicat, orice ar fi nu folositi ciuperci albe
- 1 pahar vin alb ( cca 100 ml ) - 2
- 5-30 g unt
- 1 lingura de patrunjel si tarhon tocat marunt, daca nu gasiti tarhon proaspat cel uscat este la fel de bun
- ulei masline
- ½ lamaie
- sare si piper
Mod de preparare
Prefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile uscate intr-un bol cu apa fierbinte.
Cand orezul este un pic lucios puneti paharul de vin si amestecati. Scoateti ciupercile porcini si puneti apa in tigaie peste orez si amestecati. De acum puneti focul la minim-mediu, orezul trebuie sa se patrunda. Tocati ciupercile porcini in bucatele si adaugati-le in tigaie Puneti o tigaie grill pe aragaz la foc maxim. Scoateti cotoarele de la ciupercile proaspete, taiati marginea din fata a ciupercii pentru a nu retine apa si puneti-le pe grill cu fata in jos, intoarceti-le dupa 7-10 minute si mai lasati-le inca pe atat.
Adaugati apa in risotto cate putin (50-70ml odata )pana este patruns . La final adaugati untul si parmezanul si incorporati usor. Intr-un castron puneti ciupercile de pe grill impreuna cu patrunjelul, tarhonul, zeama de lamiae, sare, uleiul de masline si amestecati.
Pe o farfurie puneti prima data rissoto-ul si amestecul de ciuperci facute la grill deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|