Ingrediente
- aprox 500 gr ciuperci proaspete
- 200 gr orez pentru rizotto
- aprox 500 ml apa
- cub de pui
- un cub de unt
- ulei de masline
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- sare, piper alb
- parmezan
- 1/2 pahar vin alb
Mod de preparare
Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul.
Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt.
Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca cu ulei de masline si putin unt. Cand ceapa se inmoaie, adaugam usturoiul pisat si apoi ciupercile. Lasam sa se inmoaie si adaugam sare, piper alb si apoi orezul-amestecam si dupa 2 minute adaugam vinul alb. Recomand si un pahar de vin pentru dumneavoastra in timp ce invartiti in cratita :)-ajuta
Cand a scazut vinul din cratita, adaugam putin cate putin din apa fierbinte. Trebuie sa fie mereu fierbinte. Eu am diluat jumate de cub knorr de pui; Deci fierbem orezul si amestecam, pana devine cremos si aproape fiert; spre final daugam inca unt si apoi parmezan razuit.
Servim cald, cu parmezan deasupra (nu e niciodata prea mult ) si un vin bun alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|