Risotto cu ciuperci

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
12 Apr 2020 | 4530 vizualizari
Risotto cu ciuperci

Ca sa faci un risotto bun ai nevoie, pe langa un orez bun cu bobul rotund, rabdare multa si un pahar de vin bun sa te acompanieze cat timp invarti in cratitaa :)

Ingrediente

  • aprox 500 gr ciuperci proaspete
  • 200 gr orez pentru rizotto
  • aprox 500 ml apa
  • cub de pui
  • un cub de unt
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper alb
  • parmezan
  • 1/2 pahar vin alb

Mod de preparare

Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul.

Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt.

Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca cu ulei de masline si putin unt. Cand ceapa se inmoaie, adaugam usturoiul pisat si apoi ciupercile. Lasam sa se inmoaie si adaugam sare, piper alb si apoi orezul-amestecam si dupa 2 minute adaugam vinul alb. Recomand si un pahar de vin pentru dumneavoastra in timp ce invartiti in cratita :)-ajuta

 Cand a scazut vinul din cratita, adaugam putin cate putin din apa fierbinte. Trebuie sa fie mereu fierbinte. Eu am diluat jumate de cub knorr de pui; Deci fierbem orezul si amestecam, pana devine cremos si aproape fiert; spre final daugam inca unt si apoi parmezan razuit.

Servim cald, cu parmezan deasupra (nu e niciodata prea mult ) si un vin bun alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Risotto cu ciuperci si parmezan

Postat de AlexTeacher

Risotto cu ciuperci si parmezan

Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie.  Adauga...

Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de cristeena20

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2020, 00:25
delicios!
la 12.04.2020, 01:25
la 12.04.2020, 09:53
la 12.04.2020, 15:17
la 12.04.2020, 19:42
Imi placeee!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking