Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
2 Apr 2024 | 976 vizualizari
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de risotto cu gorgonzola

Ingrediente

150 grame Gorgonzola dulce

350 grame orez

1 ceapă roșie,

1 pahar de vin roșu

30 grame unt

60 grame parmezan (Parmigiano Reggiano)

2 linguri de zahăr

un polonic de supă de legume sau un plonic de apă

ulei de masline

sare și piper

Mod de preparare

Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid.

Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute.

Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Dacă nu aveți supă de legume, puteți adăuga apă fierbinte

Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.

Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maroniu, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare.

Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi.

Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și parmezanul. Lăsați să se liniștească preț de câteva minute și apoi serviți.

Cum știi că ai cumpărat o Gorgonzola de calitate? Citeste aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Galuste din urda cu sos de rosii

Postat de rocsi_1612

Galuste din urda cu sos de rosii

Galustele:  Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat. Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina. Vom obtine un aluat...

Citeste continuarea

Fasole verde cu ghebe si usturoi

Postat de merisor67

Fasole verde cu ghebe si usturoi

Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute) Daca avem fasole verde la congelator, se va pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2024, 14:26
Mneam, mneam! Ce bunut!👍👍👍
la 03.04.2024, 14:35
Tare bun!
la 03.04.2024, 16:50

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking