Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
2 Apr 2024 | 1731 vizualizari
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de risotto cu gorgonzola

Ingrediente

150 grame Gorgonzola dulce

350 grame orez

1 ceapă roșie,

1 pahar de vin roșu

30 grame unt

60 grame parmezan (Parmigiano Reggiano)

2 linguri de zahăr

un polonic de supă de legume sau un plonic de apă

ulei de masline

sare și piper

Mod de preparare

Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid.

Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute.

Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Dacă nu aveți supă de legume, puteți adăuga apă fierbinte

Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.

Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maroniu, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare.

Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi.

Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și parmezanul. Lăsați să se liniștească preț de câteva minute și apoi serviți.

Cum știi că ai cumpărat o Gorgonzola de calitate? Citeste aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de autodiag

Shakshuka cu rosii si ceapa

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....

Citeste continuarea

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Postat de katty

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora. Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2024, 14:26
Mneam, mneam! Ce bunut!👍👍👍
la 03.04.2024, 14:35
Tare bun!
la 03.04.2024, 16:50

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking