Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
2 Apr 2024 | 1228 vizualizari
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de risotto cu gorgonzola

Ingrediente

150 grame Gorgonzola dulce

350 grame orez

1 ceapă roșie,

1 pahar de vin roșu

30 grame unt

60 grame parmezan (Parmigiano Reggiano)

2 linguri de zahăr

un polonic de supă de legume sau un plonic de apă

ulei de masline

sare și piper

Mod de preparare

Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid.

Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute.

Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Dacă nu aveți supă de legume, puteți adăuga apă fierbinte

Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.

Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maroniu, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare.

Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi.

Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și parmezanul. Lăsați să se liniștească preț de câteva minute și apoi serviți.

Cum știi că ai cumpărat o Gorgonzola de calitate? Citeste aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

Postat de AdrianUdrea

Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc...

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de Ksenya

Vinete umplute

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2024, 14:26
Mneam, mneam! Ce bunut!👍👍👍
la 03.04.2024, 14:35
Tare bun!
la 03.04.2024, 16:50

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking