Risotto cu legume si crochete de peste

Postat de privatelaura in Peste
27 Iun 2012 | 4511 vizualizari
Risotto cu legume si crochete de peste

Ingrediente

  • 200 gr orez (preferabil arborio)
  • un morcov
  • o ceapa
  • 5 lg ulei masline
  • un cub unt
  • 1 canita vin
  • supa strecurata (de legume sau de pui
  • 400 ml lapte
  • 1 leg patrunjel
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 2 lg faina
  • un praf sare
  • oregano proaspat
  • 1 cutie crochete congelate (10 buc)

Mod de preparare

Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete, morcovul se rade.

Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumenesc ceapa si morcovul.

Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa se absoarba in orez, apoi se toarna putin cate putin supa.  La sfarsit, se ia de pe foc, se adauga un cub de unt si se amesteca sa se topeasca.

Crochetele de peste se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor, la foc iute, cam 25 min.

Se face un sos alb, calind putin unt cu usturoi, apoi calim faina , apoi adaugam laptele si amestecam pana se leaga.

Se orneaza cu oregano proaspat si se serveste cu un pahar cu vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume si crochete de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

Postat de privatelaura

Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm.  Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si...

Citeste continuarea

Salau pane

Postat de sufletista

Salau pane

Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2012, 09:52
la 27.06.2012, 09:58
la 27.06.2012, 10:03
vin la masa peste vreo 2 ore, e bine?
la 27.06.2012, 10:13
imi place mult risotto, mai ales daca e si cu legume
la 27.06.2012, 10:22
ce frumoasa prezentare,dar nu vreau

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking