Risotto cu leurda si mazare

Postat de gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2014 | 3590 vizualizari
Risotto cu leurda si mazare

Reteta este nemaipomenita si este luata de pe acest site http://gurmandino.ro/2014/04/05/risotto-cu-leurda-si-mazare/

Ingrediente

  • 1 cana de orez cu bob lung
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 legatura de leurda
  • 1 cub de maggi
  • 200 g parmezan
  • 100 ml vin alb sec
  • 3-4 pahare de apa
  • ulei de masline
  • 30 g unt
  • sare/piper/ghimbir

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit.

Orezul (eu l-am clatit sub apa rece) se pune peste ceapa,se lasa cateva minute si se stinge cu vinul alb.

Cand a inceput sa scada se adauga pe rand cate un pahar de apa,condimentele si cubul maggi.

Se adauga apa pana cand orezul este facut,la sfarsit se adauga si mazarea clatita sub apa rece.

Parmezanul si leurda se dau prin robotul de bucatarie.

Orezul se ia de pe foc se adauga parmezanu si leurda si untul,se amesteca bine si se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu leurda si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pate de casa

Postat de MotanLaOale

Pate de casa

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g. Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat. Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs. Ceapa se curata si se...

Citeste continuarea

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Postat de simona72

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 20:43
imi place leurda in orice combinatie like like!!
la 25.04.2014, 20:44
deyu
la 25.04.2014, 20:45
la 25.04.2014, 20:45
mery
la 25.04.2014, 20:57

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking