Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

Postat de katty in Vita
22 Oct 2014 | 4233 vizualizari
Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

Un risotto dulceag si aromat alaturi de o friptura inabusita ..

Ingrediente

  • 150 gr orez de risotto(arborio)
  • 2 sfecle rosii medii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • hrean proaspat ras
  • 150 gr iaurt
  • 2 foi de dafin
  • 600 gr pulpa de vita

Mod de preparare

Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa   cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .
Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam usturoiul , lasam putin apoi punem orezul . Amestecam   cateva minute , apoi stingem cu vinul caldut . Lasam sa fiarba pana seaca vinul , apoi adaugam cate un polonic de zeama de sfecla .Punem urmatorul polonic dupa ce toata zeama a fost absorbita .Adaugam zeama de sfecla pana orezul  s-a inmuiat bine   si devine lipicios . Cand este aproape gata potrivim de sare si piper su punem sfecla rasa . Dam jos vasul si adaugam hreanul ras , dupa gust .
Taiem pulpa in felii mai grosute  pe care le punem la fiert cu apa  si frunzele de dafin . . Spumam bine si lasam sa fiarba pana carnea s-a inmuiat si zeama a scazut bine . Adaugam 1 lingura ulei , piper macinat si putina sare  si lasam sa sece bine .
Amestecam iaurtul cu hrean ras , sare si putin otet. Servim risotto cu carnea de vita inabusita si cu 1-2 linguri sos de  hrean  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute in aluat

Postat de Corina33

Chiftelute in aluat

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam...

Citeste continuarea

Limba de vita cu masline- la Crockpot

Postat de Oana

Limba de vita cu masline- la Crockpot

puneti pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa, sare si 2 linguri cu otet cand apa incepe sa fiarba adaugati limba de vita spalata si acoperiti oala cu un capac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 20:24
la 22.10.2014, 21:06
la 22.10.2014, 21:18
la 23.10.2014, 00:02
la 23.10.2014, 09:37

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking