Risotto de Quinoa

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2013 | 3296 vizualizari
Risotto de Quinoa

Pentru primul preparat gătit de mine cu quinoa, am ales un risotto cu boabe de fava care s-a dovedit a fi mult mai gustos decât m-am așteptat.

Ingrediente

  • 250 grame quinoa
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 100 ml vin alb sec
  • 750 ml supă de legume
  • 100 grame boabe fava
  • 50 grame Parmezan ras
  • 1 lingură ierburi provencale
  • sare/piper

Mod de preparare

Quinoa se clătește de mai multe ori sub jet de apă rece. 

Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul și ceapa. Se gătesc 1-2 minute, se adaugă sare și piper, apoi se adaugă quinoa, se dă focul la mediu spre mare și se gătește 3 minute.

Se adaugă vinul și se lasă la fiert până când acesta este absorbit complet. 

Cu un polonic, se adaugă supa în tigaie, câte unul odată, amestecând după fiecare adăugire, până când lichidul este absorbit. Se continuă procesul până când quinoa devine cremoasă și germenii s-au spart. 

Înainte ca tot lichidul să fie absorbit, se adaugă boabele de fava și se mai gătesc până la absorbirea completă a lichidului.

În ultimele 2-3 minute de gătire, se adaugă parmezanul și ierburile. 

Poate fi consumat ca preparat principal sau ca garnitură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de Quinoa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Postat de Satisfyyourcravings

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.  Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2013, 11:27
la 09.05.2013, 11:32
la 09.05.2013, 11:52
pap si eu
la 09.05.2013, 12:01
Ce bine arata!
la 09.05.2013, 13:12
Anul acesta am gustat quinoa, în timpul postului. Nu are gust rău, dar cum sunt în căutare de ceva kg, deocamdată mă feresc.
Ca de obicei, prezentarea este deosebită.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking