Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Aug 2019 | 2052 vizualizari
Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta

Ingrediente

  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 4 ciuperci Portobello
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita mix de condimente Ras-el-hanout
  • 175 grame orez Arborio (cu bob rotund)
  • 1 1/2 lingurite mix de condimente za'atar
  • 15 grame unt
  • 40 grame branza Feta
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. 

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ciupercile si ardeiul in felii de 1 cm. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa, care se gateste 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si Ras-el-hanout. Se gatesc 1 minut, apoi se adauga orezul. Se amesteca bine, apoi se adauga treptat supa obtinuta anterior asteptand ca aproape tot lichidul sa fie absorbit inainte de a mai adauga supa. Se gateste astfel, la foc mediu pana cand toata supa a fost folosita, amestecand frecvent. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, dar sa nu fie prea moale. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. 

Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o alta tigaie la foc mare. Se adauga ardeiul si se gateste 5 minute pana devine auriu si moale. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga putin ulei de masline si ciupercile. Se gatesc 5 minute pana se inmoaie. Se adauga sare si piper si ardeiul deja gatit. Se amesteca bine. Se indeparteaza din tigaie si se presara cu za'atar. 

Cand risottoul este gata, se adauga untul si jumatate din cantitatea de branza Feta (in bucati mici) si sare si piper daca mai este nevoie. 

Se serveste risottoul impreuna cu ardeii si ciupercile deasupra. Se presara cu restul de branza Feta. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Postat de mirela0911

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de...

Citeste continuarea

Tocanita de legume

Postat de timea

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate marunt in uleiul incins. Adaugam rosia decojita si taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2019, 22:30
la 09.08.2019, 23:28
la 09.08.2019, 23:31
la 10.08.2019, 00:03
Mi-ar plăcea...!
la 10.08.2019, 11:58
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking