Rondele de crap pe pat de orez salbatic

Postat de postavaru in Crap / Caras
3 Ian 2011 | 6988 vizualizari
Rondele de crap pe pat de orez salbatic

Inspiratia a fost Medi. Eu am folosit orez salbatic, pentru ca imi place tare mult. Barbatii mei insa stramba din nas :)

Ingrediente

  • 1 crap fara cap si coada (urmeaza un bors din cap)
  • 200 g orez salbatic
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper
  • cimbru
  • lamaie
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore.

Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi ardeiul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie apoi adaugam orezul spalat bine.

Punem 1 pahar de vin peste legume si orez si lasam sa dea cateva clocote, pana scade.

Adaugam o cana de apa, condimentam cu cimbru si potrivim de sare. Lasama sa fiarba pana scade toata apa.

Pestele condimentat il asezam intr-o tava si il stropim cu putin ulei. Adaugam o cana de apa si dam la cuptor, la foc potrivit 15 minute.

Dupa ce a scazut apa de pe orez il asezam intr-o tava pentru cuptor. Aliniem rondelele de crap deasupra si mai punem o cana cu apa si tot lichidul din tava in care a fost pestele.

Dam totul la cuptor, la foc potrivit pana se fierbe orezul si pestele este facut. Daca mai este nevoi mai putem adauga putina apa.

Se serveste cald cu felii de lamaie si va garantez ca este o bunatate :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de crap pe pat de orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plachie de crap

Postat de Irina

Plachie de crap

Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper. Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase. In tigaia incinsa am pus...

Citeste continuarea

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Postat de mirela0911

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 03.01.2011, 16:14
bun rău
ps: super poză
ah, revin cu furcile... nu le ai încă
la 03.01.2011, 17:03
Ionela. Mi-a placut si mie mult
la 03.01.2011, 18:19
foarte bun,ce frumosi sunteti amandoi
la 03.01.2011, 18:23
Multumesc Cris
la 03.01.2011, 18:30
am revenit cu furcile... mai las şi niţică salivă

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking