Ciorbă de crap

Postat de CulinaryRainbow in Ciorbe
14 Iun 2014 | 4967 vizualizari
Ciorbă de crap

Recunosc! O singură dată mi-am mai încercat norocul cu ceva de genul, dar a fost un eșec total. :))) S-a întâmplat cu mulți ani în urmă, poate de-aia. :)) Nu contează! Eu, mare devoratoare de pește, am încercat iar. Și-am reușit! :))) Sincer, e cea mai bună ciorbă de pește pe care am savurat-o vreodată. Dăniloiu a confirmat. :))

Ingrediente

  • pește crap ( nu e nevoie să folosiți unul întreg; eu folosesc capul, coada și vreo două rondele )
  • 3 morcovi potriviți
  • o bucată de țelină
  • o bucată de păstârnac
  • un ardei roșu mic
  • un fir de usturoi proaspăt
  • două fire de ceapă verde
  • un gălbenuș de ou
  • 200 ml smântână
  • oțet natural sau borș după gust
  • sare/piper
  • o foaie de dafin
  • verdeață de pătrunjel tocată mărunt

Mod de preparare

   Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o farfurie ( se strecoară supa dacă e cazul ).
   Ardeiul l-am tăiat cuburi, ceapa verde și usturoiul julièn, iar restul legumelor le-am ras pe răzătoarea mare. Pe toate le-am aruncat în supa de pește. :) Am adăugat foaia de dafin și le-am lăsat să fiarbă aproximativ o oră.
   Într-un castron am amestecat smântâna împreună cu gălbenușul și piperul. Am răsturnat compoziția în ciorbă, am adăugat bucățile fierte de pește și-am lăsat-o să dea în clocot. Am acrit-o și-am presărat pătrunjelul tocat.
   E delicioasă! De azi înainte, cu siguranță voi mai pregăti această ciorbă! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de crap" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de sufletista

Ciorba de peste

Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2014, 14:40
Frumoasa prezentarea!!
la 14.06.2014, 22:01
Arata bine!
la 15.06.2014, 11:47
la 16.06.2014, 07:16
la 16.06.2014, 12:16
Trebuie sa fie foarte buna!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking