Ingrediente
- 4 rondele de crap
- 2-3 rosii
- jumatate de ardei gras
- o capatana de usturoi
- un ardei iute mic
- patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare
Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele sunt prea mari, le taiem in doua.
Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma. Scoatem pestele pe un platou si ne ocupam de sos :
Coacem usor pe plita rosiile si ardeiul gras, dupa care indepartam pielita, le tocam si le punem la fiert, impreuna cu o ceasca cu apa. Curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam peste sosul de rosii. Adaugam patrunjelul tocat, cateva bucati de ardei iute si potrivim gustul cu sare si piper.
Cand rosiile si ardeiul sunt fierte, turnam sosul fierbinte peste feliile de crap fripte.
Servim fierbinte, cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|