Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

Postat de Ina in Peste
12 Ian 2014 | 11980 vizualizari
Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

Pentru ca pachetul de peste pe care l-am decongelat a fost cam mare, m-am gandit sa-l servim in mai multe preparate, astfel ca am pregatit si-o saramura de crap cu sos de rosii.

Ingrediente

  • 4 rondele de crap
  • 2-3 rosii
  • jumatate de ardei gras
  • o capatana de usturoi
  • un ardei iute mic
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele  sunt prea mari, le taiem in doua.

Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma.  Scoatem pestele pe un platou si ne ocupam de sos :

Coacem usor pe plita rosiile si ardeiul gras, dupa care indepartam pielita, le tocam si le punem la fiert, impreuna cu o ceasca cu apa. Curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam peste sosul de rosii. Adaugam patrunjelul tocat, cateva bucati de ardei iute  si potrivim gustul cu sare si piper.

Cand rosiile si ardeiul sunt fierte, turnam sosul fierbinte peste feliile de crap fripte.

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Postat de simona72

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....

Citeste continuarea

Saramura de stiuca

Postat de comanligia

Saramura de stiuca

Se curata si se spala pestele, se indeparteaza si capul, se portioneaza si se cresteaza putin, apoi se unge o placa sau gratarul cu unt sau grasime si se pun la rumenit. Intr-o cratita se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2014, 20:19
Va era dor de peste? ))
la 12.01.2014, 20:22
nu am mancat niciodata saramura
la 12.01.2014, 20:24
mie imi place ...
la 12.01.2014, 20:25
Ador saramura de peste!!!
Si mai ales cu mamaliguta!
la 12.01.2014, 20:26
Huooooooooooooooooooo.....

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking