Saramura de crap ca-n Delta

Postat de roxanabucataras in Crap / Caras
24 Oct 2011 | 15520 vizualizari
Saramura de crap ca-n Delta

Cea mai buna saramura de crap am mancat-o in Delta. M-am ambitionat si am incercat sa fac si eu, este preferata familiei mele! Va spun un secret: nu mi-a iesit ca cea din Delta, sssiiiiiitt, dar e tare buna!

Ingrediente

  • 1 crap de 2kg
  • sare de bucatarie
  • 3 ardei grasi de 3 culori diferite
  • 3 rosii
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 2 ardei iuti mici , unul rosu, unul verde
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • patrunjel, leustean

Mod de preparare

Eu am cumparat pestele gata curatat, doar l-am spalat foarte bine, i-am taiat capul, iar pe el l-am taiat pe jumatate - pe lung.

L-am sters foarte bine cu prosop de hartie sa nu se lipeasca sarea foarte tare de el.

Pentru ca l-am pregatit la tara la mami a mea, am incins focul in curte si l-am pus la fript pe un disc, pe pat de sare (nu foarte gros, atat cat sa acopere cat de cat discul). L-am intors de pe o parte pe alta pana s-a fript bine.

Am tocat legumele in forme diferite si mai mari, iar ardeiul iute l-am taiat pe lung. Usturoiul l-am presat. Intr-un vas am pus putin ulei, dupa ce s-a incins am adaugat toate legumele si piper, pe care le-am calit pana si-au lasat zeama. Am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat la fiert. Am tocat verdeata.

Daca fiertura de legume este gata inaintea pestelui, opresti focul si cand e aproape gata pestele o mai dai intr-un clocot pentru ca trebuie sa fie foarte fierbinte cand o adaugam peste peste.

Crapul l-am pus intr-un vas mai mare, am adaugat fiertura de legume, patrunjelul si leusteanul tocat si le-am acoperit cu un capac pentru 10 minute.

L-am servit cu mamaliguta calda. A iesit delicios!!

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap ca-n Delta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

Postat de Ina

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime. Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte. Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste...

Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2011, 18:40
Buna trebuie sa fie!

Ce e ala ardei usturat?
la 24.10.2011, 18:54
este
ardei din ala iute stai sa editez, o sa scriu iute sa fie pe intelesul tuturor
la 24.10.2011, 19:14
Ce mi-ar place, mai ales asa pe pat de sare , pe plita dar ce ma fac cu oasele.....
la 24.10.2011, 19:48
ce bunaciune trebuie sa fie
la 24.10.2011, 20:52
chiar ca bunaciune, e una din preferatele mele dar din pacate nu am posibilitate sa fac mereu din cauza timpului si din cauza ca evit sa fac peste-n casa....miroaaaaseeeeee
data viitoare sunteti toate invitate la mine la saramura, ok?

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking