Rondele de macrou cu usturoi si lamaie

Postat de Constelatialeu in Peste
3 Dec 2016 | 6079 vizualizari
Rondele de macrou cu usturoi si lamaie

Mi-a venit mie asa o pofta si nu mi-am pus pofta-n cui, n-am reusit sa cumpar cuie....''e scumpe cuiele''....

Ingrediente

  • 2 buc macrou
  • 1 lamaie nu foarte mare
  • 1 capatana de usturoi ( de-a noastra romaneasca)
  • boabe de mustar
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 100 ml ulei
  • 1 si 1/2 cana cu apa
  • 1 morcov

Mod de preparare

Lasam sa se dezghete pestele, il crestam pe burta si scoatem matele, apoi il spalam bine si-l taiem rondele, presaram sare peste rondele. Separat, radem lamaia, o curatam de coaja si apoi o taiem bucatele mici si le punem intr-un castron. Separat, curatam usturoiul si-l zdrobim, apoi il amestecam cu lamaia, adaugam sare, piper, boia iute si boabe de mustar, toate dupa gust. La final, adaugam uleiul si amestecam bine, apoi adaugam rondelele de macrou, transferam totul intr-un vas de ceramica. Morcovul il curatam si-l taiem rondele, il asezam peste peste, adaugam apa si dam la cuptor cca. 1 ora la foc mediu. Un deliciu, m-am lins pe degete...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de macrou cu usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de icre de crap

Postat de Ina

Salata de icre de crap

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem...

Citeste continuarea

Icre de hering

Postat de MotanLaOale

Icre de hering

Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2016, 16:29
Acolo văd multe rondele, bag seamă că ori ai avut doi peşti mai mari, ori mai mulţi decât în reţetă (asta e partea cu cârcoteală). Să mai zic că şi la morcov te-ai zgârcit? )))
Îmi place ce-ai găsit, sincer, chiar dacă ţie nu ţi-a plăcut supa mea de creveţi.
la 03.12.2016, 16:36
Padre, te mananca limba? si nici acum nu-mi place supa ta cu chestii din alea roz....
la 03.12.2016, 16:46
bune bune
la 03.12.2016, 16:51
Cred ca este bun! Voi nota reteta ta
la 03.12.2016, 17:21
bun bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking