Ingrediente
- Pentru umplutura:
- 500 grame carne tocata mix vita si porc
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 100 de grame panko (pesmet japonez; se poate inlocui cu pesmet obisnuit)
- 2 linguri mustar
- 50 grame Parmezan ras
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 2 linguri busuioc proaspat, tocat
- 100 ml smantana/ lapte pentru cafea
- Pentru rosii:
- 10-12 rosii mari
- 3 crengute cimbru proaspat
- ulei de masline
- sare
- piper
- Pentru vinegrette din rosii:
- 1 catel mic de usturoi
- sare
- 70 ml otet din vin rosu Camembert Sauvignon (sau otet de foarte buna calitate)
- 120 ml ulei de masline extra virgin
- Pentru servit:
- ulei aromatizat cu busuioc
- frunze proaspete de busuioc, oregano si cimbru
- sos Andalouse (vezi tips)
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.
Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie dupa 30 de secunde si se decojesc cu grija.
Cu o lingurita se scobesc astfel incat se fie indepartate pulpa si semintele complet, care se adauga intr-o sita aflata deasupra unui vas incapator.
Se umplu rosiile cu mixul obtinut anterior, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu putin ulei, se presara cu sare si frunzele de cimbru si se coc in cuptor 30 de minute.
Intre timp, se trec pulpa si semintele prin sita. Eu am folosit pistilul mojarului pentru acest procedeu. In sucul obtinut, se adauga restul ingredientelor pentru vinegrette (vezi tips).
Se toarna 200 de ml de vinegrette peste rosii si se servesc imediat cu ulei aromatizat cu busuioc, frunze proaspete de busuioc, oregano si cimbru, sare si sos Andalouse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|