Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

Postat de Satisfyyourcravings in Reteta de vedeta
6 Iun 2018 | 5080 vizualizari
Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

O reteta Sergio Herman.  Sosul andalouse este o specialitate belgiana de sos pe baza de maioneza (mai contine ceapa, pasta de tomate si ardei rosu) care se serveste cel mai des impreuna cu Frites (cartofi prajiti). 

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500 grame carne tocata mix vita si porc
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 de grame panko (pesmet japonez; se poate inlocui cu pesmet obisnuit)
  • 2 linguri mustar
  • 50 grame Parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat
  • 100 ml smantana/ lapte pentru cafea
  • Pentru rosii:
  • 10-12 rosii mari
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru vinegrette din rosii:
  • 1 catel mic de usturoi
  • sare
  • 70 ml otet din vin rosu Camembert Sauvignon (sau otet de foarte buna calitate)
  • 120 ml ulei de masline extra virgin
  • Pentru servit:
  • ulei aromatizat cu busuioc
  • frunze proaspete de busuioc, oregano si cimbru
  • sos Andalouse (vezi tips)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. 

Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie dupa 30 de secunde si se decojesc cu grija. 

Cu o lingurita se scobesc astfel incat se fie indepartate pulpa si semintele complet, care se adauga intr-o sita aflata deasupra unui vas incapator. 

Se umplu rosiile cu mixul obtinut anterior, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu putin ulei, se presara cu sare si frunzele de cimbru si se coc in cuptor 30 de minute. 

Intre timp, se trec pulpa si semintele prin sita. Eu am folosit pistilul mojarului pentru acest procedeu. In sucul obtinut, se adauga restul ingredientelor pentru vinegrette (vezi tips).

Se toarna 200 de ml de vinegrette peste rosii si se servesc imediat cu ulei aromatizat cu busuioc, frunze proaspete de busuioc, oregano si cimbru, sare si sos Andalouse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute cu branzeturi Delaco

Postat de AlexTeacher

Ciuperci umplute cu branzeturi Delaco

Curata ciupercile si pune sare pe ele; Lasa-le pe un tocator cca 15 minute si apoi tapeteaza-le cu cateva servetele pentru a absorbi excesul de apa;...

Citeste continuarea

Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Postat de Lia1

Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Puneti 1 ceapa+1 morcov+1 catel usturoi+1 mana busuioc proaspat la calit, la focul cel mai mic, intr-o cratita mare cu cateva linguri de ulei de masline. Acoperiti oala! Caliti timp de 20 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2018, 14:19
Ce bine arata!
la 07.06.2018, 14:33
la 07.06.2018, 15:41
la 07.06.2018, 16:49
Big like!
la 07.06.2018, 17:29
Tare bine arata !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking